D. Á. 2020.06.03 10:46 Frissítve: 2020.06.03 13:29

Női kézi NB I: háromszoros BL-győztest szerződtetett a Szombathely

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetőségének sikerült megállapodni a 33 éves, 168 cm magas jobbszélsővel, Orbán Adriennel – olvasható a szombathelyikezilabda.hu oldalon.

Orbán Adrienn Kisvárdáról érkezik Szombathelyre (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)

 

A szombathelyiek új játékosa a Győri Audi ETO KC-nál nevelkedett, a zöld-fehér csapatban összesen több mint tíz évet töltött el, de megfordult Győrújbaráton, Komáromban és Vácon is, s az előző három idényt Kisvárdán töltötte, ahol a csapat kapitánya is volt.

A győriekkel hétszeres magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes lett, és háromszoros Bajnokok Ligája-győztesnek is mondhatja magát.

A magyar válogatottban 38-szor lépett pályára, szerepelt a 2009-es, kínai világbajnokságon, valamint a 2018-as franciaországi Európa-bajnokságon is.

„Vágytam egy kis változásra, újabb kihívásra, illetve most már szerettem volna közelebb kerülni a Győrben élő családomhoz is, így kedvező volt számomra a szombathelyiek megkeresése. Úgy gondolom, hogy nagyon jó csapatba, jó társaságba kerülök, már a mögöttünk hagyott szezonban is szimpatikus volt, amit az SZKKA mutatott az NB I-ben. Részemről biztos, hogy nem lesz probléma a beilleszkedéssel, ebben is van rutinom, nem ez az első klubváltásom a pályafutásom során” – mondta az új szombathelyi játékos. 

„Információim szerint egyben marad a társaság, ez mindenképpen pozitív, ráadásul vannak, akiket személyesen ismerek, mivel korábban játszottunk együtt. Tetszett a szombathelyi mérkőzés atmoszférája, rendkívül szimpatikusak voltak a hazai szurkolók, akik nagyon jó hangulatot teremtettek. Már az első, újonc évében stabil csapata lett Szombathelynek, ezt a jövőben még tovább kell erősíteni, szeretném kihozni magamból a maximumot az új klubomnál, igyekszem jó teljesítménnyel hozzájárulni az SZKKA sikereihez. Minden erőmmel azon leszek a társaimmal , hogy egy jó szezont produkáljunk, és hogy egységes meghatározó csapat legyünk. Nagyon várom a szezont!” – nyilatkozta a csapat honlapján Orbán Adrienn.

2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.

2020.06.21 23:16:12

Kézilabda S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.