Női kézi NB I: félmilliós büntetést kapott a DVSC

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 17:00
null
Gnonsiane Niombla támadásánál néhány DVSC-szurkoló huhogott (Fotó: Török Attila)
A Magyar Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az etikai és fegyelmi albizottság fegyelmi tanácsa félmilliós büntetéssel sújtotta a DVSC női csapatát a Siófok elleni mérkőzésen rasszista magatartást tanúsító szurkolói miatt.

 

Mint arról beszámoltunk, a január közepén lejátszott DVSC–Siófok (30–39) női bajnoki mérkőzés alatt, a dvsckezilabda.hu beszámolója szerint „a találkozó jó hangulatát megzavarta egy jelenet, melynek során néhány másodpercig huhogtak a hazai szurkolók a siófoki Gnonsiane Niombla támadásánál”.

Az eset után a Siófok trénere, Tor Odvar Moen, valamint a csapat játékosa, Nerea Pena is felháborodva konstatálta a történteket. Később a DVSC a hivatalos honlapján kiadott közleményben kért bocsánatot a szurkolói magatartása miatt, továbbá hozzátették, a mérkőzést követően elemezték a video- és hangfelvételeket, ezek alapján a huhogó szurkolókat nem tudták beazonosítani, de „nem szervezett megnyilvánulásról van szó”.

A szövetség döntése értelmében a rasszista magatartást tanúsító szurkolói miatt a DVSC félmilliós büntetést kapott, továbbá 200 ezer forintot kell fizetnie a Szombathely elleni mérkőzésen (30–18) történt rendezői hiányosságok és a hazai szurkolók trágársága miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik