Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
nemzetisport.hu 2019.04.28 17:35 Frissítve: 2019.04.28 19:22

Női kézi NB I: a Larvik kapitánya aláírt a Fradihoz – hivatalos

Igaznak bizonyultak a korábbi norvég sajtóhírek, valóban a női kézilabda NB I-ben szereplő FTC-Rail Cargo Hungariánál folytatja pályafutását a súlyos anyagi gondokkal küszködő Larvik kapitánya, Emilie Christensen – számolt be róla a fradi.hu.

Emilie Christensen hazánkban folytatja pályafutását (Fotó: op.no)

 

A 25 éves norvég válogatott irányító eddigi pályafutása során kizárólag hazájában szerepelt, 2013-ig a Tertnes Bergenben nevelkedett, majd négy évet töltött el a Glassverket együttesében, mielőtt 2017-ben a Larvikba igazolt. Christensen évek óta meghatározó tagja csapatainak, a Larviknak például ő a csapatkapitánya is, és klubjaival folyamatosan a Bajnokok Ligájában, illetve az EHF-kupában szerepelt. Előbbi sorozatban a 2016–2017-es és a 2017–2018-as idényben egyaránt 25, míg a mostaniban 22 gólt szerzett. 2017-ben a BL-ben a Larvik épp a Fradival közös csoportba került, a norvégok elleni mindkét meccset a magyar csapat nyerte, Christensen összesen hatszor volt eredményes.

2017-ben a norvég válogatott tagjaként világbajnoki ezüstérmet szerzett, a 2016–2017-es idényben megválasztották a norvég bajnokság legjobb irányítójának – mutatta be új játékosát a fradi.hu.

„Emilie kiváló kézilabdázó, az előző években hazája bajnokságában, a válogatottban és a Bajnokok Ligájában is bizonyította képességeit, ezért örülök, hogy a Ferencvárosba igazol – mondta az új játékossal kapcsolatban Bognár László, az FTC kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatója. – Bízom benne, hogy gyorsan beilleszkedik az egyébként parádés egységet alkotó csapatunkba, és Kovacsics Anikóval, valamint Tóth Nikolett-tel együtt nagyszerűen megoldja majd az irányítóposztot.”

Christensennek a Siófokra távozó Nerea Penát kell pótolnia. A spanyol közönségkedvencen kívül Szikora Melinda is a Balaton-partján folytatja, Faluvégi Dorottya a Győri ETO-t választotta, míg Bobana Klikovac valószínűleg visszatér Romániába. A jövő évi kerettel kapcsolatban még nincs hivatalos információ arról, ki érkezik a jobb szélre, mint ahogy jelen pillanatban az is nehezen megjósolható, a kismamák (Szekeres Klára, Hornyák Dóra és Szucsánszki Zita) közül kire lehet majd érdemben számítani a következő idényben, míg Danick Snelder valamint Djurdjina Malovics esetében kérdés, hogyan térnek vissza sérülés után.

Ezt mondta az átigazolása kapcsán Christensen
 

 

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.