Női kézi NB I: a Békéscsaba reagált a Budaörs óvására

Vágólapra másolva!
2018.04.22. 19:26
Mint megírtuk, a Budaörs óvást nyújtott be a Békéscsaba elleni csütörtöki bajnoki mérkőzés (25–26) hajrájában történtek miatt, amire most a csabaiak hivatalos közleményben reagáltak.

A Budaörs Handball vezetősége „átfogó vizsgálatot követően” nyújtotta be óvását, mégpedig azért, mert „a felvételek tanúsága szerint a 60. percben, a budaörsi időkérést követően hosszú másodpercekig nem indult el az óra, és a vendégek győzelmet érő találata a rendes játékidő letelte után esett”.„átfogó vizsgálatot követően” nyújtotta be óvását, mégpedig azért, mert „a felvételek tanúsága szerint a 60. percben, a budaörsi időkérést követően hosszú másodpercekig nem indult el az óra, és a vendégek győzelmet érő találata a rendes játékidő letelte után esett”.

A mérkőzés felvétele itt megtekinthető, a döntő jelenetek 1:17:50-től.

A Békéscsaba hivatalos közleményben adott választ, kiemelve, hogy „a hivatalos játékidő mérése a Magyar Kézilabda-szövetség által delegált időmérő feladata, nem pedig a televíziós közvetítésé”. A csabaiak szerint „az M4 által bevágott kép nem alkalmas annak megállapítására, hogy valóban állt-e az óra, és ha tényleg állt, akkor mennyi ideig, másrészt a televízió órája semmiképpen sem minősül hivatalos időmérő eszköznek, így annak állásához nem kapcsolódhat semmiféle jogkövetkezmény, tekintettel arra, hogy az időmérő eszköz működtetése a Magyar Kézilabda-szövetség által küldött hivatalos személyek joga és kötelessége”.

„Mindezek mellett a döntő gól a rendes játékidőben (29:55) született a mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve szerint is, melyet aláírásával ellátott a budaörsi együttes képviselője is.”

Az eddig 21 mérkőzést lejátszó Budaörs 13 ponttal a 10., míg a 20 mérkőzést maga mögött tudó Békéscsaba 8 ponttal a 12. helyen áll. A bajnokság 26 fordulós, és bár a budaörsiek kedvezőbb helyzetben vannak, matematikailag még egyik csapat sem lehet biztos a bennmaradásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik