Női kézi: nagy terveket szövögetnek a Siófoknál

Vágólapra másolva!
2014.07.17. 09:00
A megerősített Siófoknak nagy tervei vannak: a minden bizonnyal most is kiemelkedő Győr mögötti három helyezés valamelyikét szeretné megcsípni a női kézilabda NB I új szezonjában.

„De ez a terve másik öt csapatnak is – utalt Golovin Vlagyimir, a bajnoki felkészülést tíz napja megkezdő Siófok KC-Galerius Fürdő vezetőedzője arra, hogy a valószínűsíthető első helyezett mögött az FTC, a Dunaújváros, az Érd, a Fehérvár és a Vác is az elődöntőbe vágyik az előttünk álló évadban. – Úgyhogy hárman biztosan csalódni fognak – azon dolgozunk a felkészülés hét hete alatt, hogy mi ne legyünk köztük. Szép feladat, de kell is, hogy nagy célokat tűzzünk ki, különben csak egy helyben topognánk. Persze így nekem is magasan van a léc, de már játékosként is akkor teljesítettem a legjobban, amikor volt bennem egy kis drukk. Aki edzőként magasra akar jutni, annak ennél sokkal nagyobb nyomást is el kell viselnie."Golovin Vlagyimir, a bajnoki felkészülést tíz napja megkezdő Siófok KC-Galerius Fürdő vezetőedzője arra, hogy a valószínűsíthető első helyezett mögött az FTC, a Dunaújváros, az Érd, a Fehérvár és a Vác is az elődöntőbe vágyik az előttünk álló évadban. – Úgyhogy hárman biztosan csalódni fognak – azon dolgozunk a felkészülés hét hete alatt, hogy mi ne legyünk köztük. Szép feladat, de kell is, hogy nagy célokat tűzzünk ki, különben csak egy helyben topognánk. Persze így nekem is magasan van a léc, de már játékosként is akkor teljesítettem a legjobban, amikor volt bennem egy kis drukk. Aki edzőként magasra akar jutni, annak ennél sokkal nagyobb nyomást is el kell viselnie."

Golovin valamelyest új együttest épít, amely többek között két klasszis légióssal, a brazil világbajnok Daniela Piedadéval és a német Nina Wörzcel is erősödött.

„A nyelvi nehézségekkel meg kell küzdenünk, ám sok csapatépítő programot tervezünk, hogy igazán összeálljunk – árulta el a szakember. – Jó egy hete dolgozunk együtt, de Nina Wörzön például máris látszik, mennyire tapasztalt és profi: hiába lát új gyakorlatokat, el sem kell magyarázni neki, mit kell tennie, kitalálja, mi következik. Az az igazság ugyanakkor, hogy nem terveztünk ekkora vándorlást, azonban ha így alakult, ebből a helyzetből kell kihozunk a maximumot. A múlt évben több mérkőzés ment el azon, hogy – főleg a korábbi válogatott irányító, Orbán Annamária tavaszi sérülése után – nem volt olyan játékos, aki a szoros végjátékokban a rutinjával segíteni tudott volna, és az új légiósoknak is épp ezt mondtam, hogy a meccsek hajrájában lesz nagy szükség a tudásukra. Emellett a KEK-indulás is új tapasztalat lesz sokunknak, nekem is, még ha a Fradi másodedzőjeként néhány éve már bele is kóstoltam. Ott sok múlik majd a szerencsén – de az is igaz, hogy aki jobban akar, annak lesz szerencséje."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik