Női kézi: nagy fogás – a korábbi győri légiós Siófokon folytatja

Vágólapra másolva!
2015.09.10. 16:50
null
Aguilar visszatért Magyarországra
A Siófok női kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy kétéves szerződést kötött a Győrből az előző szezon végén távozó Macarena Aguilarral. A 30 éves spanyol válogatott irányító csapat nélkül volt, miután váratlanul hamar szakított az orosz Rosztov-Donnal.

A spanyol válogatottal decemberben Európa-bajnoki ezüstöt szerző irányító 2014 nyarán érkezett Győrbe, hogy Görbicz Anita gyerekvállalása alatt segítsen a kétszeres BL-győztes csapatnak. Egy szezon után távozott, és aláírt a nagy terveket szövögető Rosztovhoz, ahol újra egy csapatban szerepelhetett volt győri társaival, Katrine Lundéval és Anna Szennyel – de az orosz kaland végül hamar véget ért. Az elmúlt hetekben csapat nélkül volt, majd aláírt a Siófokhoz.

„Őszintén megmondom, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar visszatérek Magyarországra, más terveim voltak a jövőre nézve, de aztán jött a siófokiak megkeresése. Ez a klub az elejétől kezdve nagy érdeklődést és bizalmat mutatott felém, ami egy játékosnak nagyon fontos. Megértették a jelenlegi helyzetemet és ennek ellenére minden követ megmozgattak a leigazolásom érdekében. Ambiciózus klubról van szó, szeretnének a magyar bajnokság legjobb három csapata közé odaérni, majd a jövőben akár ennél is feljebb" – mondta az igazolása kapcsán Macarena Aguilar.

„A legfontosabb számomra, hogy újra élvezni akarom a kézilabdát. Szeretném a játékom színvonalát újra magasra emelni és a legjobb magyar csapatokat legyőzni. Természetesen nem mehetek el szó nélkül a nyári riói olimpia mellett sem, nagy álom a számomra" – tette hozzá a spanyol válogatott légiós.

„Nagyon elégedett vagyok Macarena érkezése miatt. Jól ismerem a játékost, számtalanszor láttam Dániában és a Győrben is játszani. Ő egy top játékos. Meg fogja kapni a szükséges időt és támogatást annak érdekében, hogy újra a legjobb formáját tudja nyújtani" – nyilatkozta Christian Dalmose, a Siófok dán vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik