Női kézi MK: a Dunaújváros kiejtette a kupából a Siófokot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.14. 19:58
null
Klujber Katrin megsérült a hajrában (Fotó: kohaszkezi.hu)
A Dunaújváros a szünetben még egygólos hátrányban volt az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott Siófok ellen, a második félidőben azonban fordított, s magabiztos játékkal, megérdemelten jutott tovább a női kézilabda Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. A Kisvárda az MTK-t győzte le idegenben, szintén búcsúztatva a további küzdelmektől.

A mérkőzés első gólját a dunaújvárosiak szerezték, akik a folytatásban is többnyire vezetni tudtak, még ha egy gólnál nagyobb különbség csak elvétve akadt a két együttes között. A játékrész hajrájára annak ellenére is összeszedte magát a bajnokságban negyedik helyen álló Siófok, hogy a 18. percben piros lappal kiállították a 140-szeres horvát válogatott balátlövőt, Andrea Kobeticet. A vendégek 12–11-gyel, azaz egygólos vezetéssel vonulhattak szünetre.

A fordulás után újfent a Dunaújváros pillanatai következtek, a hazai együttes Katarina Tomasevics védéseire alapozva 14–14-nél egalizált, 16–15-nél a vezetést is visszaszerezte, majd fokozatosan ellépett a Siófoktól: a 45. percre például már 21–16-ra vezetett. A vendégcsapat innentől kezdve hiába erőlködött, Mireya González kiesését és Estelle Nze Minko gyengébb formáját már nem tudta elviselni, felzárkózni sem tudott, s hiába tűnt előzetesen jóval esélyesebbnek, 27–22-re kikapott, ezzel búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől.

A Dunaújváros a legjobb nyolc között folytatja – igaz, az öröm nem lehet felhőtlen, a junior-világbajnok Klujber Katrin bokasérülést szenvedett a hajrában.

A nap másik mérkőzésén az MTK a Kisvárdát fogadta. A bajnokságban 5. helyen álló vendégek hét góllal nyerték az első félidőt a 10. pozíciót elfoglaló házigazda ellen, ezzel a találkozó lényegi részét le is zárták (13–20). Az MTK a második félidőben sem tudta igazán megnehezíteni a Kisvárda dolgát, amely34–28-ra nyert és jutott magabiztosan tovább.

A férfiaknál – ahol egyelőre még csak a 3. fordulóban jár a sorozat – a Ferencváros a Tungsramot ejtette ki 36–28-as, idegenbeli sikerével.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ (a negyeddöntőbe jutásért)

Dunaújváros–Siófok 27–22 (11–12)
Ld: Klujber 7, Szalai 6, ill. González, Kobetic 4-4
MTK–Kisvárda 28–34 (13–20)
Ld: Tóth E. 6, Termány 5, ill. Hakunova 6, Dragut, Radojevics 5-5
A győztesek továbbjutottak.
Korábban továbbjutott: Békéscsaba, Vác, Mosonmagyaróvár, Érd. A Győri ETO és a Ferencváros a negyeddöntőben csatlakozik.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ
Tungsram SE–Ferencváros 28–36
(12–20)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik