Női kézi: Martín leendő csapatának sztárja sírva jelentette be, nem játszhat tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.04. 16:28
null
Lehet, hogy Iljina 27 évesen végleg abbahagyja a kézilabdát (Fotó: Handball Feminin)
Érzelmes pillanatokat hozott a vasárnapi Oroszország–Ausztria (26–25) női kézilabda Európa-bajnoki selejtezőt követő sajtótájékoztató, amelyen a hazai csapat irányítója, Jekatyerina Iljina egy előre megírt beszédet felolvasva bejelentette, egészségügyi probléma miatt nem tudja folytatni karrierjét.

Egy ideig a szokásos forgatókönyv szerint zajlott a sajtótájékoztató, majd elérkeztünk az utolsóként nyilatkozó Iljinához, aki elővett egy előre megírt beszédet tartalmazó papírt, és könnyek között elmondta, gerincproblémája miatt szüneteltetnie kell a pályafutását, de reméli, idővel még visszatérhet a pályára.

„Először is szeretnék gratulálni az egész csapatnak és a szurkolóknak a kijutáshoz – kezdte a 27 éves irányító. – Tudtuk, milyen fontos mérkőzés ez, és ennek megfelelően mindent megtettünk a győzelem érdekében. Legnagyobb sajnálatomra azonban a decemberi torna már nélkülem zajlik le. Ezért vagyok ma itt, hogy mindenkitől elköszönjek. Remélhetőleg nem örökre, de egy időre biztosan.

Az egészségi állapotom, a kezeletlen gerincsérülésem nem teszi lehetővé, hogy kimenjek a pályára és a legjobbamat nyújtsam. Imádom a kézilabdát, a sportágnak szenteltem az elmúlt húsz évet az életemből. A kézilabda megtanított arra, hogyan lendüljek túl a nehézségeken és a fájdalmakon, a játéknak köszönhetően lettem olimpiai bajnok, tisztelt és szeretett sportoló.

De most kezelésekre van szükségem. Egy életünk van, és eddig mindent a szeretett sportágamnak rendeltem alá. Azonban ilyen körülmények között fel kell függesztenem a karrieremet. Teljes szívemből szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik felemeltek és igazi győztest faragtak belőlem, akik lehetővé tették, hogyan a hazámért küzdjek” – zárta Iljina, aki hozzátette, az orvosok mindent megtesznek azért, hogy a mostani búcsú ne végleges legyen.

A 2008-ban junior-vb-győztes Iljina 2016-ban olimpiát nyert az orosz válogatottal, 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban orosz bajnok volt, míg 2014-ből és 2017-ből EHF-kupa-győzelme van. 2014 óta erősíti a Rosztov-Dont, amellyel idén bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, és a negyedik helyen zárt.

Mint ismert, a nyártól a Győri ETO-t elhagyó Ambros Martín veszi át az orosz csapat irányítását, amelynek sürgősen szüksége lesz irányítóra, miután a brazil Ana Paula Rodrigues meg éppen a budapesti final fourban szenvedett súlyos sérülést.

Iljina beszéde, utána Jevgenyij Trefilov szövetségi kapitány egy nagy csokor virággal köszönti

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik