Női kézi: Magyarország is érdeklődik a 2024-es Eb rendezése iránt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.28. 18:32
Az Európai Kézilabda-szövetség végrehajtó bizottsága közzétette a 2024-es női Európa-bajnokság – az első 24 csapatos női kontinenstorna – megrendezését fontolgató országok listáját. Az eseményre Magyarország is szeretne pályázni, így jelezte érdeklődését az EHF-nek.

„Az európai szövetségnek még nem a konkrét pályázati szándékot kellett jeleznünk, csupán az érdeklődést a rendezési jog iránt – mondta el Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára, az EHF végrehajtó bizottságának tagja. – Mindenképpen érdekli a magyar szövetséget a torna megrendezése, elképzelhető, hogy több más pályázóval együtt közösen, erről már egyeztettünk az osztrák és a svájci szövetséggel is.”„Az európai szövetségnek még nem a konkrét pályázati szándékot kellett jeleznünk, csupán az érdeklődést a rendezési jog iránt – mondta el Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára, az EHF végrehajtó bizottságának tagja. – Mindenképpen érdekli a magyar szövetséget a torna megrendezése, elképzelhető, hogy több más pályázóval együtt közösen, erről már egyeztettünk az osztrák és a svájci szövetséggel is.”

A 2024-es női Európa-bajnokság rendezési joga iránt érdeklődő országok: Ausztria, Csehország-Lengyelország-Szlovákia közösen, Magyarország, Oroszország, Svájc (Ausztria, Magyarország és Svájc egy közös pályázatban is gondolkodik.)

A végleges pályázati szándékot az EHF által júliusban megküldésre kerülő pályázati dokumentációt követően szeptemberig kell elküldeniük a kandidáló szövetségeknek, a torna rendezési jogáról az EHF 2019 decemberében dönt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik