nemzetisport.hu 2015.05.21 12:11 Frissítve: 2015.05.21 13:32

Női kézi: magyar irányítót szerződtetett a Viborg Érdről

A Viborg női kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Pálos-Bognár Barbarát. A Győrben nevelkedő 27 éves irányító Érdről igazol két idényre a dán együtteshez.

„Barbara tehetséges irányító és az Érddel nemzetközi tapasztalatot is szerzett az európai kupákban. Nagy segítségünkre lesz a nemzetközi porondon. Nagyszerű játékos, akiben még van fejlődési potenciál, jó lesz őt zöldben látni” – nyilatkozta Henrik Dahl, a Viborg sportigazgatója.

Bognár számára nem lesz ismeretlen Dánia, hiszen a Győri ETO-ból fiatalon, 19 évesen az Aalborghoz került, ám egy szezont követően hazatért, majd Debrecenben három, Érden négy évet töltött el.

Az elmúlt tíz évben három Bajnokok Ligája-aranyat is begyűjtő Viborg továbbra is a dán liga egyik élcsapatának számít, az aktuális szezonban a harmadik helyért küzd a bajnokságban, a bronzpárbaj második meccsét épp ma játsszák (az első meccs 32–32-re végződött a Holstebro ellen).

AZ ÉRDI TÁVOZÓK
Pálos-Bognár Barbara mellett még nyolc másik játékos távozik az Érdtől: Szekeres Klára és Schatzl Nadine a bajnok FTC-Rail Cargo Hungariánál folytatja, míg Szara Vukcsevics az Ipress Center Váchoz igazolt. A hírek szerint Oguntoye Viktória és Kovács Anna a Dunaújvároshoz szerződik, míg Jekatyerina Kosztjukova visszatér hazájába, Oroszországba – az orosz szélső távozását Tekauer Norbert klubelnök megerősítette az Érd Tv Párbeszéd című műsorában. Távozik a csapattól a tavaly a junior korosztálytól felkerült Nick Viktória és Mester Nóra is.
Tekauer Norbert elmondta, a következő szezon csapatát július első hetében mutatják be az Érd Arénában, kilenc játékos érkezik a klubhoz.

NŐI KÉZILABDA
NORVÉG BAJNOKSÁG, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Larvik–Glassverket 32–22
Bajnok: a Larvik, 2–0-s összesítéssel

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.

2020.02.18 11:51:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Balaton-parti csapat gyakorlatilag végig vezetve nyert, óriási lépést tett az ezüstérem felé!