Női kézi: magyar állampolgár lett az Érd világklasszisa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.28. 11:31
null
Krpezs-Slezák (balról a negyedik) véglegesen letelepedne Magyarországon (Fotó: handballerd.hu)
Katarina Krpezs-Slezák állampolgársági esküt tett az érdi Polgármesteri Hivatalban, így a mai naptól magyar állampolgár – adta hírül az Érd női kézilabdacsapatának hivatalos oldala.

 

Katarina Krpezs-Slezák a 2014–2015-ös szezontól erősíti az Érdet. A jobbszélső a klub színeiben háromszor szerzett bronzérmet a magyar bajnokság küzdelmeiben, valamint a Magyar Kupában egyszer-egyszer a dobogó második és harmadik fokán végzett narancs-fekete színekben, emellett pedig tagja volt az érdiek EHF-kupa elődöntős csapatának.

Az Érddel nemrégiben szerződést hosszabbító Krpezs-Slezák a 2015–2016-os szezonban az NB I gólkirálynője lett, illetve a szerb válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett a 2013-as világbajnokságon.

A 29 esztendős, apai ágon magyar felmenőkkel rendelkező játékos – aki a főként magyarok által lakott vajdasági Zomboron született – szeretne majd végleg letelepedni Magyarországon, ám – az életkorát is figyelembe véve – annak nem túl nagy az esélye, hogy valaha magyar válogatott legyen: erre leghamarabb három év múlva kerülhetne sor, de ez idő alatt nem léphetne pályára a szerbeknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik