Női kézi: Lelkileg nem vagyok most topon – Tóth Gabriella

2015.09.09. 17:51
Mint korábban megírtuk, súlyos térdsérülést szenvedett Tóth Gabriella, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának tehetséges irányítója. A két hét múlva a 19. születésnapját ünneplő játékos érthető módon nehezen éli meg a helyzetet, amely éppen a legrosszabbkor jött, hiszen már kezdett beilleszkedni a nyáron alaposan átalakult csapatba.

„Lelkileg nem vagyok most topon" – mondta Tóth Gabriella az utanpotlassport.hu-nak. – A múlt hét csütörtökön az egyik csel során letapadt a térdem, és reccsent egyet. Pénteken az MR-vizsgálat kimutatta, hogy teljesen elszakadt a keresztszalagon. Tettünk próbált, hátha tudok térdgéppel játszani, de hétfőn, hasonló szituációban ugyanaz megismétlődött, így a műtét mellett döntöttünk." Tóth Gabriella az utanpotlassport.hu-nak. – A múlt hét csütörtökön az egyik csel során letapadt a térdem, és reccsent egyet. Pénteken az MR-vizsgálat kimutatta, hogy teljesen elszakadt a keresztszalagon. Tettünk próbált, hátha tudok térdgéppel játszani, de hétfőn, hasonló szituációban ugyanaz megismétlődött, így a műtét mellett döntöttünk."

A vezetőedző Ambros Martín segítője, Danyi Gábor elmondta, hogy teljesen ártatlan szituációban történt az eset, és ahogyan Tóth is jelezte, nem is biztos, hogy akkor szakadt el a keresztszalag: lehetséges, hogy már korábban, csak addig nem érezte. Mindenesetre tény, hogy szeptember 24-én operálják.

„Nagyon bánt az egész, mert most már éreztem, hogy kezdek beilleszkedni a csapatba, ráadásul úgy ment a játék, ahogy szerettem volna. És a lehetőséget is mindig megkaptam!... Erősnek kell lennem, és minél hamarabb túllendülnöm a történteken" – tette hozzá a válogatott játékos, aki így lemarad a decemberi dániai világbajnokságról.

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek