Női kézi: Korsóst is műteni kell; prevenciós program indult

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.03. 16:35
A keddi, Budaörs elleni bajnoki meccsen egy rossz érkezésnél térdsérülést szenvedett Korsós Dorina, a Győri Audi ETO KC szélsője. A fiatal játékost meg kell műteni.

A Győri ETO klubhonlapjának tájékoztatása szerint a keddi MRI-vizsgálat igazolta a sajnálatos tényt, amelyet a csapatorvos, dr. Balogh Péter közölt a vezetőkkel. „Dorina térdében elszakadt az elülső keresztszalag, valószínűleg a porc is megsérült. A műtétet már holnapra beiktattuk, felépülése az ilyenkor szükséges hat hónapot veszi igénybe.”dr. Balogh Péter közölt a vezetőkkel. „Dorina térdében elszakadt az elülső keresztszalag, valószínűleg a porc is megsérült. A műtétet már holnapra beiktattuk, felépülése az ilyenkor szükséges hat hónapot veszi igénybe.”

A sorozatos sérüléshullám okainak felderítését a klub kiemelten kezelte már az utóbbi időszakban is, és ez a vizsgálat több lehetséges kiváltó okkal is foglalkozik. A stáb elsősorban a megelőzésre és a regenerációra fordít kiemelt figyelmet, ennek fényében megkezdte a közös munkát egy erőnléttel, prevencióval és regenerációval foglalkozó szakemberrel. Ennek eredményeképpen a bemelegítésbe és az edzésmunkába is új elemek kerülnek.

Tervben van a konditerem gépparkjának modernizálása is, továbbá a klub speciális eszközökkel megkezdi a játékosok napi szintű állapotfelmérését, amely képes megmutatni a sportoló aktuális terhelhetőségét. A sérüléseket további tényezők is képesek befolyásolni, úgymint a táplálkozás, vitaminok, életmód és a psziché. Ezen témákról a megfelelő szakemberekkel szintén folyik a konzultáció.

A klub fontosnak tartja kiemelni, hogy a változtatások nagy részének hatása mindenképpen hosszú távon tud jelentkezni, így azokat a hatékonyság érdekében az utánpótlásképzésben is alkalmazza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik