Női kézi: „kolosszális terv” a CSM-nél Ambros Martínnal

Vágólapra másolva!
2019.01.24. 17:24
null
A kapitány megszerzése „logikus lépés” lenne (Fotó: AFP)
Bukaresti sajtóhírek szerint a román válogatott húzóemberei mellett a jelenleg a Rosztov-Donnál dolgozó szövetségi kapitányt, Ambros Martint is megszerezné a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata. A „kolosszális tervet” a Gazeta Sporturilor sportnapilap internetes kiadása hozta nyilvánosságra csütörtök délután, ám a cikkben senki sem szólal meg a klub vagy az érintettek részéről.

A cikk első része a Bajnokok Ligája topcsapatainak eddig ismertté vált igazolásait veszi számba, kiemelve, hogy a CSM két montenegrói légiósa, Jovanka Radicsevics és Majda Mehmedovics a Buducsnoszthoz szerződött. A CSM viszont eddig semmit sem árult el a következő szezonra tervezett keretéből, ám a szerző úgy tudja: a 4.5 millió eurós költségvetésű bukaresti klub leginkább a decemberi Európa-bajnokságon negyedik helyen végző román válogatott kulcsjátékosait szemelte ki.

Közülük hárman jelenleg Magyarországon játszanak: Denisa Dedu kapus és Gabriela Perianu balátlövő a Siófoknál, míg Crina Pintea beálló Győrben. Az Eb góllövőlistáján második helyen záró Eliza Buceschit és Laura Chiper jobbszélsőt pedig a brassói Coronától szereznék meg. Ugyanakkor kiemelt fontosságú a klub számára Cristina Neagu megtartása, a jelenleg sérült világklasszis balátlövő szerződése ugyanis júniusban lejár. A 35 évnél idősebb román veteránoknak viszont, mint Paula Ungureanu, Iulia Curea vagy Oana Manea, nem tesz új ajánlatot a bukaresti klubvezetés.

Az igazán nagy dobás azonban Ambros Martín érkezése lenne a kispadra, a cikk szerint a román válogatottat is vezető spanyol edző nem igazán tudta megszokni Oroszországot, és a szezon végén az eredményektől függetlenül elhagyná Rosztovot. Ha megvalósul a Bukarest terve a keretet illetően, a román válogatottat is irányító spanyol szakember megszerzése logikus lépés lenne.

A jelenleg tíz külföldi játékost foglalkoztató CSM a Gazeta Sporturilor szerint a felére csökkentené légiósai számát, a jelenlegiek közül Andrea Lekics, Dragana Cvijics, Jelena Grubisic és Amanda Kurtovic maradna a lap szerint, miközben a két montenegrói mellett a svéd Nathalie Hagman és Sabina Jacobsen, valamint a pályafutását a tervek szerint befejező szlovén Barbara Lazovic távozása is biztosnak tűnik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik