nemzetisport.hu 2013.04.17 19:11 Frissítve: 2015.03.29 01:49

Női kézi: Kiss Éva távozik Siófokról, Pastrovics érkezik

A szezon végén távozik a Siófok KC-Galerius Fürdő NB I-es női kézilabdacsapatától Kiss Éva – adta hírül a Balaton-parti klub. A válogatott kapus Székesfehérváron folytatja pályafutását, utódját pedig már meg is találták, ugyanis a klubvezetés kétéves szerződést kötött a Ferencváros harmincszoros válogatott hálóőrével, Pastrovics Melindával. A hosszú eredménylistával rendelkező játékos leigazolása – Bogdanovics Annamária és Erdősi Ildikó hosszabbítása után – újabb bizonyítéka annak, hogy a somogyi egyesület komolyan és hosszú távra tervez.

 

Pastrovics (jobbra) az FTC-től Siófokra
igazol (Fotó: Fuszek Gábor, archív)

Pastrovics Melinda kétszeres KEK-győztes, EHF-kupa-győztes, Bajnokok Ligája-ezüstérmes és kétszeres magyar bajnok kapus, aki tapasztalatával és nemzetközi rutinjával nagy hasznára lehet a siófoki csapatnak. A 31 esztendős Pastrovics Kiskunhalason kezdte pályafutását, innen került be abba a juniorválogatottba, amely 2001-ben világbajnoki ezüstérmet nyert. Az ezt követő szezonban a Ferencvároshoz igazolt, és kisebb-nagyobb kitérők után ide többször visszatért, jelenleg is a Fradit erősíti „Összesen csaknem tíz évet töltöttem el a Fradinál, így kicsit fájó szívvel hagyom el a klubot. Nagyon szép eredményeket értem el, amelyek közül nem szeretnék egyet sem kiemelni, összességében az egész időszak nagyon jó volt, sokat köszönhetek a klubnak és a csapatnak” – mondta Pastrovics.

A váltás okáról a következőképpen vélekedik a játékos: „A Siófok által vázolt tervek szimpatikusak voltak számomra, előrelépésnek és egyben kihívásnak érzem az előttem álló feladatokat. Egy ambiciózus, fiatal társaság tagja leszek a következő szezonban, és örülök neki, hogy számítanak a rutinomra és a tudásomra, valamint arra, hogy segítem a fiatalokat. A klub az utánpótlás-nevelésben is előre szeretne lépni, és ez különösen tetszik, hiszen nagyon fontosnak tartom, hogy foglalkozzunk a gyerekek képzésével, azt is el tudom képzelni, hogy valamikor én is ilyen területen tevékenykedjek.”

 

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.

2020.02.18 11:51:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Balaton-parti csapat gyakorlatilag végig vezetve nyert, óriási lépést tett az ezüstérem felé!

2020.02.16 16:05:19

Kézilabda T. D.

Joan Canellas tíz gólt vágott, elképesztő mérkőzést nyertek meg a Tisza-partiak!