HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.01.26 21:33 Frissítve: 2015.03.30 01:48

Női kézi: kétszeres olimpiai bajnok kapust igazolt a Győr!

A BL-nevezési határidő előtt egy nappal a Győri Audi ETO KC vezetősége megtalálta a megoldást a legutóbbi, kapusposzton történt sérülés pótlására. Herr Orsolya mellé a klub a kétszeres olimpiai bajnok norvég Kari Aalvik Grimsbőt szerződtette – adta hírül a klub.

Kari Aalvik Grimsbö a Győrben folytatja pályafutását (Fotó: gyorietokc.hu)

 

Mint ismert, a várandós Katrine Lunde helyére nyáron szerződtetett Jelena Grubisic a múlt héten térdszalagszakadást szenvedett. Emiatt a kapusposzton csupán a Ferencváros ellen kimagasló hatékonysággal védő Herr Orsolya maradt az egyetlen bevethető felnőttjátékos. A klub nem vállalta a rizikót, hogy csupán egy kapussal vágjon neki a BL-szezon hajrájának.

„Ahogy korábban, úgy ezúttal is rögtön előre néztünk, és elindultunk, hogy a helyzetből kihozzuk a maximumot. A lehetőségeinket felmérve úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült az igazolásunk, hiszen Kari Aalvik Grimsbö személyében a világ élvonalába tartozó játékossal szerződtünk, méghozzá két és fél évre. Kétszeres olimpiai bajnokként, világbajnokként és Európa-bajnokként nincs kétségünk, hogy Kari megállja majd a helyét az ETO kapujában is. A legfőbb feladat most az, hogy a decemberi térdsérülését követő rehabilitációjából minél zökkenőmentesebben visszatérjen, és a csapatunk védőfalával minél gyorsabban összekovácsolódjon” – nyilatkozta a győriek honlapjának Kelecsényi Ernő klubelnök.

Kari Aalvik Grimsbö a decemberi Európa-bajnokságon porcsérülést szenvedett a jobb térdében, már az első, Románia elleni mérkőzésen, így a további meccseket ki kellett hagynia. Műtét, majd két hónapos rehabilitáció várt rá, amely most ér véget. A Győr megkeresése után gyors döntést hozott, és a hét végén családjával már Győrbe költözik – tudatta a gyorietokc.hu.

„Nagyon meglepődtem, egyben nagyon boldoggá is tett a megkeresés. Sokat jelent nekem, hiszen a Győr régi tradíciókkal büszkélkedő klub, innen megkeresést kapni, idetartozni nagy megtiszteltetés. Jelenlegi dán klubomat, a barátokat, társaimat ilyen hirtelen itt hagyni nehéz, de ez egy olyan lehetőség számomra, amire nem tudok nemet mondani. Alig várom már, hogy Győrbe érkezzek, és megismerhessem a klubot, az embereket, a várost!” – nyilatkozott az ETO új norvég kapusa.

A 30 éves norvég kapus a jövő héten elkezdi a közös munkát az ETO-val, és a remények szerint a következő BL-mérkőzésen már pályára tud lépni.

KARI AALVIK GRIMSBÖ
nemzetiség:
norvég
poszt:
kapus
életkor:
30 év
magasság:
180 cm

Eddigi klubjai:
Börsa/Skaum (norvég)
Orkdal (norvég)
Byaasen (norvég)
Esbjerg (dán)

Eddigi eredményei:
Kétszeres olimpiai bajnok (2008, 2012)
Világbajnok (2011)
Négyszeres Európa-bajnok (2006, 2008, 2010, 2014)
Forrás: gyorietokc.hu

2019.03.24 13:06:41

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar csapat döcögős első félidő után két góllal győzött a Sporting CP otthonában.

2019.03.24 12:27:44

Kézilabda nemzetisport.hu

Többször is hátrányból állt fel a lengyel Plock ellen, és kétgólos győzelmet aratott a magyar csapat.

2019.03.24 14:28:01

Kézilabda nemzetisport.hu

Kim Rasmussen három újoncot avatott • Könnyed győzelem Japán ellen.

2019.03.22 14:37:03

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Jorge Maqueda hatalmas szenvedéllyel képes magát a pályán csatába, majd utána a főzésbe vetni.

2019.03.17 17:15:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A Fradi kilencgólos hátrányból egyenlített, ám többre nem telt az erejéből. A Győr 14 MK-aranynál tart.