Női kézi: kétszeres BL-győztes átlövőt igazolt a Budaörs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.27. 18:10
null
Soós Viktória (balra) és Csáki Zsófia (Fotó: budaorshandball.hu)
Két átlövőt szerződtetett a női kézilabda NB I-ben szereplő Budaörs Handball: Soós Viktória személyében kétszeres BL-győztes, Eb-bronzérmes, négyszeres magyar bajnok csatlakozott a kerethez, míg a Szegedről érkező, mindössze 17 éves Csáki Zsófia a jövő embere lehet – írja a budaörsi klubhonlap csütörtöki hírében.

„Miután a kisfiam elkezdett cseperedni, ráébredtem, hogy nem is olyan könnyű a kézilabdától szabadulni. Nagyon hiányzott a játék, a férjem pedig maximálisan támogatott abban, hogy ha úgy alakul, még egy kicsit visszaálljak” – idézi a budaörsi klubhonlap Soós Viktóriát, aki tavaly nyáron elérkezettnek látta az időt a visszavonulásra. Most viszont:

„Szeretnék még kézilabdázni és nyerni, Budaörsön pedig komoly célok vannak, amiért úgy gondolom, érdemes küzdeni. Nagyon örültem, hogy találkoztak az elképzelések, és csatlakozhattam novemberben a kerethez. Ráadásul Budaörs közel van a lakhelyünkhöz, ami a család miatt rendkívül fontos tényező. Egyelőre a szezon végéig szól a megállapodás, aztán meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Fontos szempont lesz számomra, hogy hogyan tudok játszani. Csak úgy szeretnék csapatban lenni, ha ténylegesen hozzá tudok járulni az együttes sikerességéhez. Másfél év kihagyás után álltam vissza a munkába, még sokat küzdök saját magammal, de a lányok befogadtak, jól érzem magam és izgatottan várom az éles megmérettetéseket” – fogalmazott a BL-sikereit a Győri Audi ETO-val elérő, korábban a Debreceni VSC-ben, az FTC-ben, a spanyol Barakaldóban, a Vácban, az osztrák Hypóban, majd az ETO után újra a Fradiban, végül a Vácban játszó Soós.

„Novemberben pár napot eltöltöttem próbajátékon Budaörsön, de azért igencsak friss a váltás. Az NB I/B és az NB II után nagyon nagy a váltás, próbálom felvenni a tempót az edzéseken, de nem riadok vissza a kihívásoktól. Magasra tettem a lécet, de mindent bele fogok adni, hogy bizonyítsak és játéklehetőséghez jussak. Remélem, kiérdemlem és megkapom majd bizalmat. Sokat szeretnék tanulni és fejlődni, de elsősorban csapatban gondolkozom!” – fogadkozik a fiatal Csáki Zsófia.

A Budaörs kilenc forduló során csupán három pontot szerzett az NB I 2018–19-es idényében, a hozzá hasonlóan hárompontos Békéscsabát és a kétpontos Egert előzi meg a tabellán. A budaörsiek december 30-án játsszák következő bajnokijukat, a DVSC vendégei lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik