Női kézi: két román és egy francia válogatott játékos Siófokon

Vágólapra másolva!
2017.02.13. 11:44
null
Két román és egy francia válogatott játékos írt alá (Fotó: siofokkc.hu)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok hivatalos oldalán jelentette be, hogy Denisa Dedu, Gabriela Perianu és Marie Paule Gnabouyou nyártól a klubnál folytatja pályafutását.

A két román válogatott játékos lehetséges érkezéséről már korábban beszámoltunk. A 22 éves, 29-szeres válogatott, posztját tekintve balátlövő Gabriela Perianu a H.C. Dunarea Brailát hagyja el a Balaton-partiak kedvéért – ennek oka sajtóhírek szerint az, hogy a klub anyagi problémákkal küszködik: többek között játékosai bérének kifizetésével is késik.

Az ugyancsak 22 éves, 20-szoros válogatott kapus, Denisa Dedu esetében arról írtak, hogy mindenképpen szeretné magát külföldön kipróbálni, pedig a Corona Brasov-nál mindent megtettek a megtartása érdekében – Dedu végül a távozás mellett döntött. A prosport.ro korábbi értesülése szerint mindkét játékos két évre ír alá, erről azonban nem közölt információt a Siófok honlapja.

Harmadik érkezőként a francia válogatott Marie Paule Gnabouyou-t jelentette be a magyar csapat. A 28 éves jobbátlövő a dán bajnokságban második helyen álló Viborg együttesében kézilabdázik jelenleg. 2010-ben kapott első alkalommal meghívást a francia nemzeti csapatba, amellyel 2011-ben világbajnoki ezüst, 2016-ban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. Klubszinten a legnagyobb sikereit Franciaországban érte el, a Toulon csapatával bajnok és kupagyőztes lett.

A következő szezontól Lars Rasmussen lesz a csapat vezetőedzője, a fentebb említett játékosokat már az ő szakmai elképzeléseit figyelembe véve igazolta le a klub. Mindhárom játékos szerződése 2017. július 1-től lép életbe, bemutatásukra a szezon befejezése után hivatalos sajtótájékoztató keretein belül kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik