Női kézi: Keménykezű edzőt kerestek Vácon - Konkoly

Vágólapra másolva!
2013.06.23. 14:02
Konkoly Csaba, a női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE-t a nyártól irányító vezetőedző a Kisalföldnek elmondta: nagyon jól érezte magát a Győri Audi ETO KC-nál eltöltött évei alatt, de mivel nem szeretett volna továbbra is az utánpótlásban dolgozni, eljött a váltás ideje.
„Lehet, hogy sokan próbálnak belemagyarázni negatív dolgokat a döntésembe, de szó sincs ilyesmiről. Nagyon szívesen dolgozom az utánpótlásban, hiszen a tizennyolc év legnagyobb részét ott töltöttem, de mégis NB I-es edzőnek tartom magam, ráadásul az új kihívás is vonz, illetve fontos volt számomra, hogy komolyan érdeklődött irántam a Vác, s rám gondoltak, mikor egy keménykezű edzőt kerestek a csapathoz" – mondta Konkoly Csaba a kisalfold.hu-nak.

A váciak vezetőedzője a Győri Audi ETO-nál eltöltött évei alatt nyert négy bajnoki címet, négy Magyar Kupát, és háromszor szerepelt a Bajnokok Ligája elődöntőjében is, sőt, egyszer a döntőben is. 2011-ben menesztették a győri kispadról, majd hosszabb szünet után a legutóbbi szezonban az ETO utánpótlásában kezdett el dolgozni.

„Fizetés nélküli szabadságot kértem és kaptam. Nyilván az ETO egy másik dimenzió, de Vácon is meg lehet találni a célokat. Jelen esetben ez nem lehet más, mint minimum a most befejeződött bajnokságban elért negyedik pozíciónk megőrzése, ami azért sem lesz egyszerű, mert a mögöttünk végzett csapatok közül több is jól erősített. Emellett pedig a nemzetközi porondon is érdekeltek leszünk, s ez is inspiráló számomra. Örülök, hogy a klub nem száll be az árversenybe, s csak addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér. Ez adhat biztonságot a játékosoknak is, ugyanis itt a fizetés mindig rendre megérkezett a számlára, ami nem mindegyik klubról mondható el” – tette hozzá Konkoly.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik