Női kézi: „Kaptunk egy második sanszot, élnünk kell vele!” – Kovacsics a selejtezőről

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.13. 13:37
null
Kovacsics Anikó szerint az idő a mieink kezére dolgozik (Fotó: Kovács Anikó)
Szinte felrobbant a magyar női kézilabda-válogatott tagjainak közös chatszobája a svéd-német kézilabda-mérkőzés után – árulta el a csapat kapitánya, Kovacsics Anikó az M4 Sporton. Az északiak sikerével eldőlt, a Japánban zajló világbajnokságon 14. helyet szerző magyar válogatott részt vehet a jövő évi olimpiai pótselejtezőn. A kerettagoknál újra lobog a harci láng – jelentette ki az irányító.

 

„Élőben követtem a mérkőzést, megmondom őszintén, a kezdés előtt a németekre tippeltem volna. Amikor néggyel vezettek az elején, picit el is keseredtem, de utána nagy fordulat jött. A szünetben még nem mertem örülni, de a második félidőben egyre jobban” – kezdte az M4 Sportnak a magyar válogatott irányítója.

Kovacsics Anikó hozzátette, megérdemelte a válogatott, hogy végre valahol, valamiben szerencséje legyen, még ha ezúttal ezért nem is önmaga dolgozott meg.

„Jó érzés, hogy végre egyszer a rajtunk kívül álló eredmények a mi szempontunkból alakultak szerencsésen és megvan az olimpiai selejtező. Ez a világbajnokság nagyon nem úgy sikerült, ahogy kellett és szerettük volna, de kaptunk még egy esélyt, hogy odaérjünk Tokióra.”

Hozzátette: úgy érzi, a kudarc utáni rossz érzések helyét ismét az elhivatottság vette át a válogatotton belül, „újra lobog a harci láng.”

Leírhatatlan, a meccs után a válogatott csoportban záporoztak az üzenetek, mindenki nézte szerintem, nagyon úgy éljük meg, hogy ez egy olyan második sansz, amit meg kell ragadnunk a kudarc után. Amikor nem rajtunk múlik, nem ugyanaz az érzés, reménykedtünk, hogy meglehet, s nagyon örülünk ennek a lehetőségnek. Biztos, hogy nagyon kemény selejtezőtorna lesz. Ebből a vébéből mindenki sokat kellett tanuljon, magáról és a légkörről is. Mondhatom, még én is sokat tanultam. Ez előrébb visz minket – tette hozzá a csapatkapitány, aki szerint az idő a mi kezünkre dolgozik, a fiatal játékosok még jobban beérhetnek az olimpiai selejtezőre.

További részletek a selejtezőről itt!

AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐK CSOPORTBEOSZTÁSA
1. CSOPORT

A vb 2. helyezettje (Hollandia vagy Spanyolország)
A vb 7. helyezettje: Svédország
A világbajnokság 3. legjobb kontinensének (Afrika) képviselője: Szenegál
A világbajnokság 4. legjobb kontinensének (Amerika) képviselője: Argentína

2. CSOPORT
A vb 3. helyezettje (Oroszország vagy Norvégia)
A vb 6. helyezettje: Szerbia
A világbajnokság 2. legjobb kontinensének (Ázsia) 1. képviselője: Kína
A világbajnokság legjobb kontinensének (Európa) 2. képviselője: MAGYARORSZÁG

3. CSOPORT
A vb 4. helyezettje (Oroszország vagy Norvégia)
A vb 5. helyezettje: Montenegró
A világbajnokság legjobb kontinensének (Európa) 1. képviselője: Románia
A világbajnokság 2. legjobb kontinensének (Ázsia) 2. képviselője: Észak-Korea

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik