H. T. 2020.06.02 17:03 Frissítve: 2020.06.02 17:11

Női kézi: június végén kezdheti meg a felkészülést a Győr

Győrben már körvonalazódik, hogyan kezdi el a következő idényt a női kézilabdacsapat. Szabó Tamás kommunikációs és nemzetközi igazgató a Sport Tv Mai helyzet című műsorában arról is említést tett, hogy a tervek szerint június végén indul a kilenchetes felkészülése a csapatnak.

 

Győrben már a következő idényre készülnek (Fotó: Tumbász Hédi)

A műsorban a koronavírus-járvány hatásai is szóba kerültek, érintve a klubok költségvetését is: Azt hiszem, ez a vírushelyzet okozta változás és a leállás sokakat elgondolkodtat. Látván azt, amit elnök úr, dr. Bartha Csaba nap mint nap végez a klub érdekében, bizakodó vagyok, hogy nálunk Győrben nem lesz nagy földindulás, és igazából talán még ha jól sikerül, akkor egy megerősödött állapotban tud kijönni a klub ebből a helyzetből” – fogalmazott Szabó Tamás.

„Egyre komolyabb pénz áramlott a női kézilabdába és a férfibe meg főleg, és nem biztos, hogy ezek a források továbbra is tarthatók lesznek. Tehát valamilyen szinten egy pici visszaesés lehet talán mondjuk összköltségvetésében, és itt nem is egy klubnak mondanám, hanem összesen a férfi és női kézilabdában egyaránt. Ez viszont kicsit reálisabbá fogja tenni.

A túlárazott, nagyon komoly szerződések szerintem meg fognak szűnni, mindenhol realisztikusabb összegeket fognak ajánlani. De ezt még nagyon korai mondani, hiszen még nem láttuk át igazán a hatását. Ami a bizonyos, hogy az első hírekkel ellentétben nem beszéltünk szeptemberig tartó járványról talán, hiszen már most enyhítenek a szabályzásokon, ez pedig mindenképpen afelé mutat, hogy talán nem lesz olyan mértékű a visszaesés, a csökkenés vagy a szponzorok elvándorlása, mint amelyre előzetesen lehetett számítani, amikor az első nagyon negatív híreket hallottuk” – mondta a győriek kommunikációs és nemzetközi igazgatója.

2020.07.10 17:45:41

Kézilabda JOCHA KÁROLY

A világhírű menedzser a kézilabdán kívül az atlétikában és a téli sportágakban is maradandót alkotott.

2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.