Női kézi: hosszas huzavona után tudott erősíteni a Vác

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.21. 12:18
Egy napja Konkoly Csaba, az Ipress Center-Vác női kézilabdacsapatának edzője a Nemzeti Sportban is elpanaszolta, feltűnően sokáig húzódik a volt siófoki átlövő, a jelenleg csapat nélküli Drávai Gyöngyi átigazolásának ügye. A Magyar Kézilabda-szövetséget kötötte a saját szabályzata, így az ügy csak lassan oldódott meg.

„Drávai Gyöngyi már korábban felbontotta a szerződését a Siófokkal, mi úgy tudjuk, szabadon igazolható, de hiába próbálkozunk december közepe óta, hiába állapodtunk meg vele mindenben, nem sikerült elintézni a papírmunkát a szövetségben. Az idő meg telik: az elődöntőbe jutás szempontjából a legfontosabb két tavaszi meccsünkön, az Újváros meg az Érd elleni hazai találkozón egy-egy plusz góllal egy helyett három pontot szereztünk volna, és bosszantó, hogy nem derült ki, mi lett volna, ha Drávai is játszhat. Így meg nagyjából lemondhatunk a felsőházról” – mondta Konkoly Csaba a hétfői Nemzeti Sportban. Konkoly Csaba a hétfői Nemzeti Sportban.

„Az zavar, hogy mi addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér, és nem ígér a klubvezetőség olyat, amit nem tud teljesíteni, de hiába: amikor mégis volna lehetőségünk erősíteni, rajtunk kívül álló okok miatt nem tudunk élni vele. Márpedig végül az ilyen nüánszok döntik el, hogy sikerként, félsikerként vagy kudarcként értékeljük-e a szezont – lásd a két rangadónkat…” – tette hozzá a Vác vezetőedzője.

Dr. Kersch Ferenctől, a szövetség megbízott főtitkárától hétfőn megtudtuk, az MKSZ-t köti a saját szabályzata.

„Drávai Gyöngyi átigazolási kérelmet nyújtott be, jelezve, határozott idejű munkaszerződését azonnali felmondással megszüntette, és álláspontja szerint ezért azonnal átigazolhatóvá vált – ismertette a helyzetet a jogász szakember. – Az ilyen típusú, tehát az átadó és átvevő sportszervezetek közötti megállapodás nélkül indított, profi sportoló azonnali hatályú felmondására alapított átigazolásokra az MKSZ vonatkozó szabályzata speciális rendelkezéseket tartalmaz, amelyek pontosan meghatározzák, hogy a szövetségnek mikor, milyen megkereséseket, felhívásokat kell kiküldenie, és azokban milyen határidőket kell biztosítania. Jelenleg a Siófok nyilatkozatára várunk, a klub nyilatkozattételi határideje még nem telt le. Az MKSZ tehát semmit nem mulasztott ebben az ügyben, pusztán a saját szabályzatai alapján jár el, amely szabályzatok nyilván az MKSZ-re ugyanolyan kötelező érvényűek, mint a sportolókra és a sportszervezetekre.”

Ez nyilván nem öröm a váciaknak, akik ha két kulcsfontosságú januári bajnokijukon, Drávaival kiegészülve egy-egy góllal többet lőttek volna, két ponttal többet szereztek volna, de a szabály az szabály, a játékosát elveszítő Siófok pedig nem sietteti a helyzet megoldását. Legalábbis így volt ez hétfő estig, amikor viszont megérkezett a szövetségbe a klub levele, így elhárultak az akadályok Drávai átigazolása elöl. Persze ettől még a huzavona senkinek sem jó.

„Valóban felül kellene vizsgálni az érintett szabályt, mert jelentősen elhúzza az eljárást – értett egyet dr. Kersch Ferenc is. – Ennek egyébként jogi biztonsági okai vannak, hiszen a munka törvénykönyvének előírásait igyekszünk követni a perindítási határidőket illetően. Ám általában ilyen esetekben az érintett két sportszervezet és a sportoló az esetek döntő többségében meg szokott állapodni egymással, így az utóbbi években meglehetősen ritkán alkalmaztuk ezt a szakaszt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik