Női kézi: Hornyák hazatér, a klubvezetéshez is csatlakozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.29. 13:08
A jelenleg a francia OGC Nice női kézilabdacsapatát erősítő Hornyák Ágnes a szezon végeztével hazatér, és a Budaörs együttesében folytatja pályafutását, ahol a klubvezetőség munkájába is bekapcsolódik.

„Több éve keres a budaörsi kézilabdaklub, s most olyan ajánlatot kaptam, amely nem csupán a csapat meghatározó játékosaként számít rám, hanem szakmai igazgató-helyettesként csatlakozhatom a klub vezetéséhez, ahol már az első évben meg kell szerveznem a szivacskézilabda oktatást az óvodákban, segítenem kell az iskolai kézilabdaprogramban. Így találkoztak az elképzeléseink, merítve a francia lendületemből segíthetem a csapatot, egy biztos háttérrel pedig megvalósíthatom álmaimat" – írta Hornyák Ágnes a Facebookon, hozzátéve, hogy több magyar klub is megkereste, de már a pályafutása utáni életére is gondol, és szeretne gyerekekkel foglalkozni. Hazatérésében szerepet játszott az is, hogy kisfia ősszel kezdi az óvodát. Hornyák Ágnes a Facebookon, hozzátéve, hogy több magyar klub is megkereste, de már a pályafutása utáni életére is gondol, és szeretne gyerekekkel foglalkozni. Hazatérésében szerepet játszott az is, hogy kisfia ősszel kezdi az óvodát.

„A Győrben és nemzetközi szinten szerzett tapasztalataim magabiztossá tettek, alkalmasnak és elhivatottnak érzem magam, hogy Budaörs vezetésével együttműködve valami kiemelkedőt, valami egyedit hozzunk létre, amely egy magas szintű kézilabda utánpótlás-nevelést eredményez" – tette hozzá a hazatérő játékos.

Hornyák Ágnes pályafutása meghatározó szakaszát Győrben töltötte. 2006-ban szerződött a zöld-fehérekhez, és több éven át fontos tagja volt az aranykorszakát élő együttesnek, amellyel kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Az olimpiai negyedik helyezett, 103-szoros válogatott átlövő tavaly nyáron, kilenc év után mégis úgy döntött, hogy légiósnak áll, és az OGC Nice csapatában folytatja.

A Ligakupában döntőbe jutott a Nice, de ott alulmaradt a Fleuryvel szemben, míg a Francia Kupában a Toulon búcsúztatta az elődöntőben. A bajnokságban a hetedik helyen zárta az alapszakaszt a csapat, ám a HBC Nimes kiszállása után mégis bekerült a rájátszásba, ahol a Raphaëlle Tervel által irányított Besancont ejtette ki a negyeddöntőben. A négy között az első, hazai meccsen 21–21-es döntetlent játszott a Metzcel, a visszavágóra holnap kerül sor.

Az NSO ajánlja: „Egyből igent mondtam" – egy magyar átlövő a francia Riviérán

Nizzából Budaörsre vezet Hornyák Ágnes útja
Nizzából Budaörsre vezet Hornyák Ágnes útja

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik