Női kézi: holland klasszis igazol a Ferencvárosba

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2017.03.06. 07:00
null
Laura van der Heijden (Fotó: Török Attila)
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata hétfőn bejelenti, hogy nyáron új játékost igazol: a 26 éves holland jobbátlövőt, az Európa-bajnoki és világbajnoki ezüstérmes Laura van der Heijdent.

A 169-szeres válogatott balkezes átlövő 2014 óta a dán Esbjerg játékosa, előtte 2010 és 2014 között a Bundesligában szereplő VfL Oldenburgban kézilabdázott – érdekesség, hogy a német csapatban a magyar Herr Anitát váltotta a jobbátlövő posztján.

Az utóbbi években a balkezes jobbátlövőé volt az egyetlen úgymond hiányposzt a Ferencvárosban: 2009 óta Emberovics Míra, Trufán Noémi, a szerb Jelena Zsivkovics és Szekerczés Luca is szerencsét próbált balkezesként, ám egyikük sem tudott kulcsemberré válni – más kérdés, hogy mindannyian kiforratlan játékosként érkeztek a Ferencvárosba.

Van der Heijden ellenben vitán felül kész kézilabdázó, méghozzá a jobbik fajtából: a decemberi Európa-bajnokságon ő szerezte a negyedik legtöbb akciógólt a holland válogatottban, a Franciaország elleni, hajszállal elveszített riói olimpiai elődöntőn ő volt a hollandok legjobb góllövője, és 19 mérkőzésen szerzett 104 találatával jelenleg is a dán bajnokság ötödik legjobbja.

Van der Heijden minden bizonnyal a zöld-fehérek negyedik idegenlégiósa lesz a 2017–2018-as bajnokságban, vagyis maximálisan kihasználják a szövetség által a jelenlegi szabályok szerint megszabott ingyenes légióskvótát.

Az ugyancsak holland Danick Sneldernek szerződése van, a spanyol Nerea Pena már intézmény a Népligetben, vagyis jó eséllyel meghosszabbítja nyáron lejáró megállapodását, és az ősszel szerződtetett montenegrói Marija Jovanovics is beváltja eddig a hozzá fűzött reményeket.

Az átigazolásról természetesen megkérdeztük a Ferencvárost is, de Elek Gábor vezetőedző nem kívánta kommentálni értesülésünket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik