nemzetisport.hu 2019.01.04 12:13 Frissítve: 2019.01.04 12:56

Női kézi: „Hihetetlenül jó érzés” – Korsós Dorina visszatért

Több mint két év után visszatért a pályára a válogatott balszélső, Korsós Dorina, aki múlt héten két bajnokin is pályára lépett a német TuS Metzingenben. A visszatéréséről az őt képviselő ChampSport Agency Facebook-oldalán beszélt.

 

Korsós Dorinát 2017-ben szerződtette a Metzingen, de csak most mutatkozhatott be bajnokin az első csapatban (Fotó: archív)

 

 
 Eleget szenvedtem már – Korsós Dorina a sérüléseiről

„Hihetetlenül jó érzés volt újra pályára lépni. Először a Metzingen második csapatában, a harmadosztályban játszottam három meccsen, kezdetben húsz percet, később már nagyjából végig a pályán voltam, és nemcsak a saját posztomon, hanem irányítóban és lövőben is. Ezután jött a két bajnoki a Bundesligában. Szerencsére a korábbi sérülések után jelentkező problémákat, hogy a terhelés hatására nem tart a térdemben az izom, végre már nem érzem. Sok teszten átestem, mielőtt az orvosok engedélyezték a visszatérésemet, de mindent rendben találtak” – nyilatkozta a ChampSportnak Korsós Dorina, aki 2017-ben került a Győri Audi ETO KC-tól kölcsönbe a német Metzingenhez, ám sorozatos sérülései miatt csak most mutatkozhatott be a csapatban.   

A balszélső először karácsonykor, december 26-án a Nellingen ellen 46–19-re megnyert hazai meccsen lépett pályára csereként a Bundesligában, majd három nappal később a HSG Bensheim ellen, idegenben is beállt a Metzingenbe, azt a találkozót 34–21-re nyerték meg, és mindkét bajnokin egy-egy gólt szerzett. A másodikat egy kínai figurából lőtte, amit a klub Facebook-oldala külön videóban is kiemelt.      

„A csapattársaim nagyon jól fogadtak, az első gólomat az egész csapat megünnepelte – folytatta Korsós.– Az edzőm pedig azt kéri, legyek türelmes, tudja, hogy maximalista vagyok magammal szemben, de csak fokozatosan tudom visszanyerni a formámat, amiben segít, hogy kimondottan sok lövőedzésünk van. Most még nagyon hullámzó a teljesítményem a tréningeken is. Van, hogy nagyon jól megy a játék, van, hogy semmi sem sikerül. Ezért kell türelmesnek lennem, hogy a korábbi rutinok visszajöjjenek. A védekezésbe könnyebb visszaszoknom, támadásban azonban időnként még el-elgondolkodom egy-egy betörésen, ez azonban fokozatosan el fog múlni. Nincs rá szükség és nem is akartam térdgépet, hogy meccs közben ne emlékeztessen semmi a sérülésre, szeretném elfelejteni ezt az időszakot, hogy újra felszabadultan kézilabdázhassak. A visszatérés számomra felér egy nagyon szép karácsonyi ajándékkal.”

Korsós az együttese előtt álló időszakról is beszélt. A rajta kívül Hársfalvi Júliát és Kovács Patríciát is foglalkoztató Metzingen az EHF-kupa csoportkörében a Siófokkal is találkozik majd.

„Nem tudom, hogy a közelgő EHF-kupa-meccseken milyen szerepet szán majd nekem az edzőm, de én már attól is boldog vagyok, hogy a bajnokságban játszhatok. Annak örülök, hogy a Siófok elleni meccsünkre hazatérhetek Magyarországra, bár tudom, hogy a Siófok lesz az egyik legkeményebb ellenfelünk a csoportban, viszont mindenképpen szeretnénk továbbjutni a négyesből, a Bundesligában pedig a minimális célunk, hogy megőrizzük a harmadik helyünket.”

Korsós gólja a HSG Bensheim ellen

 

2019.10.13 12:26:40

Kézilabda R. Gy.

46 gólt szerzett az ETO BL-csoportjának selejtezőből érkező ellenfele ellen.

2019.10.13 12:40:10

Kézilabda H. D.

Radivojevics 8, Bánhidi 11 góllal zárt • Carlos Pastor csapata 35–28-ra legyőzte az Aalborgot.

2019.10.13 13:02:56

Kézilabda T. D.

A Porto csak az elején vezetett – Petar Nenadics, Sterbik Árpád és Andreas Nilsson parádézott.

2019.10.13 12:26:40

Kézilabda B. Á.

Hiába vezetett már néggyel is a magyar csapat az első félidőben, nem volt reális esélye a győzelemre.

2019.10.05 13:44:57

Kézilabda B. L.

A Sävehof az első félidőben még többször vissza tudott kapaszkodni, a végére kinyílt az olló.