B. M. 2018.03.26 07:55 Frissítve: 2018.03.26 08:56

Női kézi: három jelölt a Győr kispadjára, hétfőn döntenek

A Győri Audi ETO KC elnöksége hétfőn dönt az új vezetőedzőről – és még egyáltalán nem dőlt el, ki lesz a befutó.

Ambros Martín és a másodedző, Danyi Gábor (Fotó: Szabó Miklós)

 

Úgy néz ki, lassan lezárul a folyamat, és hétfőn meglesz a nyáron távozó Ambros Martín utóda a Győri Audi ETO KC kispadján.

Még egyáltalán nem eldöntött kérdés, hogy ki lesz az: úgy két hete még a jelenlegi másodedző, Danyi Gábor és az ETO egykori francia légiósa, Raphaëlle Tervel kettőse tűnt esélyesnek, de a klubvezetőség mostanáig nem kötelezte el magát az új szakmai stáb mellett.

A hétfői elnökségi ülésen viszont el fogja, azonban még nem tudni, ki mellett.

„Három szakember nevét fogom az elnökség elé terjeszteni – mondta el Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke. – Az utóbbi hetekben rengeteget dolgoztam, utaztam, tárgyaltam, hogy sikerüljön megtalálni a lehető legjobb megoldást. Húsz-huszonöt potenciális jelölt volt, közülük került ki az a három, akikből az elnökség választani fog. Nem lesz egyszerű döntés, de mindenki átérzi ennek a felelősségét, és remélem, a lehető legjobb megoldás születik majd.”

Az új edző nehéz örökséget vesz át, Ambros Martín öt év alatt háromszor nyert Bajnokok Ligáját a Győrrel, és van esély a negyedikre is.

Estre rossz hír érkezett Győrbe, a norvég Stine Oftedal bokasérülést szenvedett a horvátok elleni Eb-selejtezőn, ölben vitték le a pályáról. Nem sokkal vasárnap éjfél előtt a Norvég Kézilabda-szövetség Facebook-oldalán biztató bejegyzés jelent meg, amely szerint Oftedal bokája nem tört el, „csak” erősebben megrándult.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.

2020.06.21 23:16:12

Kézilabda S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.06.20 11:55:50

Kézilabda PIRCS ANIKÓ

Magánóvodája még nincs, de a tervei többségét véghez vitte a korábbi világklasszis kapus.