B. M. 2020.05.27 15:00 Frissítve: 2020.05.27 15:40

Női kézi: három év alatt harmadszor távozik az edző a CSM-től

Három év alatt harmadszor távozik a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatától Per Johansson – a svéd edző ezúttal csupán három hónapot töltött a román klubnál. Azt is csupán másodedzőként, Adrian Vasilénak a munkatársaként, aki a montenegrói válogatottnál éppen a szövetségi kapitányi posztot betöltő Johansson segítője.

Per Johansson ismét távozik a CSM Bucuresti-től (Fotó: Tumbász Hédi, 2018)

 

A szakítás okaként a Fanatik portálnak nyilatkozva Johansson a román kézilabdában uralkodó nepotizmust hozta fel, azt sérelmezve, hogy a szövetség nem hirdetett bajnokot. A szezon lezárásakor a bukaresti csapat a Nemzeti Liga második helyén állt, azonos pontszámmal, és egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, mint a listavezető SCM Ramnicu Valcea. A nemzetközi kupaszereplésről viszont a márciusban befagyasztott állás alapján döntött a szövetség, így a Valcea mehet a Bajnokok Ligájába, míg a CSM számára szabadkártyát kértek az EHF-től.

„Az győz, aki hangosabban üvölt és a megfelelő klán tagja. Visszaélnek a mi szép sportágunkkal, és a végén mindig a nepotizmus nyer. Gratulálok Florentin Pera és Florin Verigeanu uraknak (a Valcea edzőjéről és elnökéről van szó – a szerk.), akik hangosabban üvöltöttek és győztek. Azt hiszem, fantasztikus dolog megnyerni egy bajnokságot, még ha mindeki tudja, hogy második lettél” – nyilatkozta Per Johansson.

2020.06.21 23:16:12

Kézilabda S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.06.20 11:55:50

Kézilabda PIRCS ANIKÓ

Magánóvodája még nincs, de a tervei többségét véghez vitte a korábbi világklasszis kapus.

2020.06.15 20:11:19

Kézilabda PAPP BÁLINT

NS-VÉLEMÉNY. A két tréner pontosan tisztában van a kapitányi poszt súlyával és felelősségével.