Női kézi: Hajdu János szerint visszavágnánk a horvátoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 14:18
Frissítő edzéssel kezdte a heti programot a női kézilabda-válogatott Szombathelyen. Mivel a keret több tagja Bajnokok Ligája mérkőzésről érkezett, a hétfő a rehabilitációról szólt. Keddtől azonban taktikai munka, a játékrészek gyakorlása és csapatépítés vár a hétvégén már a Provident-kupán szereplő csapatra.

„A taktikával, azaz a védekezéssel, a lerohanással, a rendezett védelem elleni támadással és a visszarendeződéssel, az emberelőnyös és hátrányos játékkal szeretnénk a héten elsősorban foglalkozni – hangsúlyozza Hajdu János szövetségi kapitány. – Mindenbe belekóstolunk egy kicsit. Átismételjük a már meglévő válogatott repertoárt, felfrissítjük a csapat tudását. Természetesen támaszkodunk a klubokban megszerzett alapokra, és ahol kell, ott változtatunk, frissítünk, mert erre mindig szükség van. Ezt Karl Erik Böhn is így tenné, különben kiismerhetővé válhatnánk, az pedig nem lenne jó!”Hajdu János szövetségi kapitány. – Mindenbe belekóstolunk egy kicsit. Átismételjük a már meglévő válogatott repertoárt, felfrissítjük a csapat tudását. Természetesen támaszkodunk a klubokban megszerzett alapokra, és ahol kell, ott változtatunk, frissítünk, mert erre mindig szükség van. Ezt Karl Erik Böhn is így tenné, különben kiismerhetővé válhatnánk, az pedig nem lenne jó!”

Hajdu János 20 játékost hívott a Provident-kupára és a decemberi világbajnokságra készülő keretbe. A szövetségi kapitány két új játékosnak adott lehetőséget, a bajnokságban jól teljesítő Mayer Szabinának és a fiatal jobbátlövőnek, Planéta Szimonettának. Az edzőtáborba érkező mindegyik kerettag egészséges, ám Görbicz Anita csak szerdától tréningezhet, mert egy csavart távolítottak el a korábban operált kezéből, és el kell kerülnie az izzadást.

„Természetesen valamennyi itt lévő játékos a magyar válogatottat képviseli, de a klubokban való összeszokottságra, csapatrészekre, játékos-kapcsolatokra bátran támaszkodnunk kell, hiszen ez előnyt jelenthet. Ebből a szempontból három sorunk van, a ferencvárosi, a győri és a vegyes. Ezt kell összegyúrnunk a siker érdekében.”

„Annak ellenére, hogy a norvégok legjobbjai Eb-selejtezőn játszanak, a második csapatuk is kiváló játékerőt képvisel, nem lesz könnyű dolgunk ellenük, mint ahogy a brazilok ellen sem. Ők az Európán kívüli legjobb válogatott, játékosaik az osztrák Hypo csapatában edződnek, nemzetközi szinten elismert klubokban játszanak. Az egyik kulcsjátékosuk, Eduarda Amorim pedig éppen a győrieket erősíti. A horvátok, nos, nekik tartozunk. A tavalyi Európa-bajnokságon legyőztek bennünket, és most szeretnénk nekik visszavágni. Feltett szándékunk, hogy a Provident-kupát itthon tartsuk, megnyerjük a tornát, de szem előtt tartom, hogy ez egy felkészülési sorozat állomása. Fontos számunkra, mint ahogy a fejlődés, a csapat építése és a motiváció is.”

NŐI KÉZILABDA
A PROVIDENT-KUPA PROGRAMJA (Szombathely)

Október 25.: MAGYARORSZÁG–Norvégia 17.00, Brazília–Horvátország 19.00
Október 26.: MAGYARORSZÁG–Brazília 13.10, Norvégia–Horvátország 15.10
Október 27.: Norvégia–Horvátország 10.00, MAGYARORSZÁG–Horvátország 12.00

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Veszprém Barabás Duna Takarék), Soós Viktória (Győri Audi ETO)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász), Szekeres Klára (Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik