Női kézi: Szekeres a védekezés összecsiszolódását várja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 10:56
null
Több klubból érkeznek a válogatotthoz a játékosok, a védekezést össze kell csiszolni (Fotó: NS-archív, Grnák László)
Hétfőtől egy hétig együtt készül a Hajdu János irányította női kézilabda-válogatott. A szombathelyi összetartást a Provident-kupával zárja a csapat, a tornán kemény mérkőzések várnak a lányokra. A védekezésben mindig kiegyensúlyozottan teljesítő és meghatározó szerepet betöltő Szekeres Klára nehéz meccsekre számít, amelyektől a kapu előtti védőmunka további összecsiszolódását is reméli.

 

„Mindegyik klub egy kicsit másképp építi fel a védekezését, mindenki másként old meg egy-egy hasonló szituációt, ezért nagyon fontos, hogy a válogatottban jobban megismerjük egymás mozgását, döntéseit, választásait, és így a kérdéses helyzeteket sikeresebben oldjuk meg. Nagyon fontos, hogy újra együtt edzhetünk, mert az Európa-bajnokság óta elég kevés időt töltöttünk együtt, pedig a jó teljesítményhez kell a közös munka, és hogy még jobban összeszokjon a csapat. Sok edzéssel készülünk, és gondolom, többnyire taktikával foglalkozunk majd, így a védekezést is gyakoroljuk. A jó teljesítményhez fél szavakból is értenünk kell egymást, ahhoz pedig ismernünk kell a másik gondolatait”– idézi Szekeres Klárát a szövetség honlapja.

Az Érd válogatott játékosa a felkészülési tornával kapcsolatos várakozásairól is beszélt.

„Három mérkőzés, három nap. Erős ellenfelek ellen tesztelhetjük, hogy hol tartunk a világbajnoki felkészülésben. A tornán résztvevő válogatottak eltérő játékstílust képviselnek, nem lesz könnyű dolgunk ellenük. A norvégok nagyon gyorsak, ráadásul legutóbb az Eb-n nem játszottunk jól ellenük, ami bennem nyomot hagyott. Jó lenne javítani a ligaválogatottjuk ellen! A brazilok teljesen más kultúrát képviselnek, erősek, dinamikusak. A győri Eduarda Amorim kulcsszereplő a csapatukban, olyan játékos, akit nehéz megtartani védekezésben. A horvátoktól tavaly kikaptunk Szerbiában, ráadásul nekem több hibám is volt, nem ment jól ellenük a játék. Ezen most mindenképpen szeretnék változtatni!”

NŐI KÉZILABDA
A PROVIDENT-KUPA PROGRAMJA (Szombathely)

Október 25.: MAGYARORSZÁG–Norvégia 17.00, Brazília–Horvátország 19.00
Október 26.: MAGYARORSZÁG–Brazília 13.10, Norvégia–Horvátország 15.10
Október 27.: Norvégia–Horvátország 10.00, MAGYARORSZÁG–Horvátország 12.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik