B. Á./MTI 2020.05.13 17:51 Frissítve: 2020.05.13 19:38

Női kézi: az MTK három igazolást is bejelentett, Golovin vállalná a kapitányi posztot

Szekerczés Luca és Marincsák Nikolett az MTK kézilabdacsapatát erősíti a következő idénytől – árulta el az M4 Sportnak Golovin Vlagyimir vezetőedző. A hírt később a fővárosi klub is megerősítette a hivatalos oldalán, kiegészítve azzal, hogy Pelczéder Orsolya is az MTK-nál folytatja.

Szekerczés Luca nagy erőssége lehet az MTK-nak (Fotó: Makovics Kornál/Tolnai Népújság)

 

A Dunaújvárostól három év után távozó Szekerczés Luca Szekszárdon kezdett el kézilabdázni, majd a Ferencvároshoz szerződött, ahol egyéves siófoki kitérő mellett 2016-ig szerepelt. Golovin Vlagyimir abban bízik, hogy a bonyhádi születésű játékossal erősebbek lesznek a jobbátlövő poszton.

„Nehéz döntés volt, szerencsére sok helyről kerestek. Az szólt az MTK Budapest mellett, hogy idén nagyon egységes csapat benyomását keltették, ami számomra nagyon fontos, a jó társaság meghatározó. A másik szempont pedig Vova személye volt, akivel Siófokon már dolgoztam együtt.”

A Békéscsabától igazolt Marincsák Nikolett a Mosonmagyaróvárra távozó Tóth Esztert hivatott pótolni, aki az elmúlt csonka idényben a góllövőlista harmadik helyén végzett.

„Szerettem volna előrelépni a pályafutásomban, és erre az MTK tűnt a legmegfelelőbb helynek, hiszen nagyon sokat fejlődött a klub Vova vezetésével. Úgy érzem, még ennél is több lehet a csapatban, és szeretnék én is fejlődni.”

Pelczéder Orsolya az Alba Fehérvár KC-ból érkezik, de játszott korábban Vácott, Győrben, illetve Mosonmagyaróváron.

„Nagyon jó szívvel jövök, sok lánnyal jóban vagyok a csapatból, például Dakos Noémivel. Az ő, illetve Vova személye is sokat nyomott a latban. Ráadásul Vácon élünk a férjemmel, és bár jól éreztem magam Székesfehérváron, az MTK Budapest ilyen szempontból is jobbnak bizonyult” – mondta a 26 éves balszélső.

Golovin Vlagyimir tervei szerint az együttes július 1-jén kezdi meg az alapozást, tudomása szerint az NB I szeptember 6-án rajtol, így kilenc hét fog rendelkezésre állni a felkészülésre.

Az 50 esztendős tréner elárulta, felkérés esetén vállalná a magyar női válogatott szövetségi kapitányi posztját.

A junior női nemzeti csapatot is irányító, és az együttessel világ- és Európa-bajnok szakvezető csak úgy vállalná a feladatot, ha megtarthatná vezetőedzői pozícióját az MTK-nál, tehát nem főállású kapitány lenne.

„Jobb, ha egy edző folyamatosan munkában van” – indokolta, miért lenne szüksége jelenlegi állására is.

Golovin hozzátette, az is elképzelhető, hogy a Danyi Gábor, Elek Gábor páros marad a felnőtt nemzeti együttes élén, ezért még nem is téma az ő esetleges szerepvállalása, manapság nem ez a legfontosabb kérdés.

A teljes interjút megtekintheti ide kattintva.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.