Női kézi: fordulat – Tomori mégis hosszabbított Győrben

Vágólapra másolva!
2017.03.29. 12:08
null
Tomori mégis marad Győrben (Fotó: Győri ETO)
A korábbi döntést megváltoztatva Tomori Zsuzsanna a következő szezonra is marad a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatában, miután a klub egy évvel meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését. A győriek Korsós Dorina és Lakatos Rita mellett öt fiatal tehetséggel is megegyeztek a folytatásról, az előbbi két játékost azonban két évre kölcsönadják.

Korábban még arról szóltak a hírek, hogy a Győr azt a szakmai döntést hozta, nem hosszabbít Tomorival, utóbb mégis megváltoztatta a döntését. A klub közleménye úgy fogalmaz, hogy mind a játékos, mind a klub nehéz helyzetben volt, hiszen a kézilabda átigazolási piac sajátossága miatt Tomorinak kevés ideje maradt a bizonyításra. A balátlövő azonban az eltelt időszakban napról napra egyre jobb formában játszott, az edzéseken és a mérkőzéseken is bebizonyította a szakmai stábnak, hogy helye van a Győri ETO-ban.

A GYŐR KERETE A 2017–2018-AS SZEZONRA
Afentáler Sára, Eduarda Amorim, Binó Boglárka, Bódi Bernadett, Yvette Broch, Aszma el-Gaui, Görbicz Anita, Kari Aalvik Grimsbö. Cornelia Groot, Anne Mette Hansen, Hársfalvi Júlia, Kiss Éva, Jana Knedlíková, Nora Mörk, Stine Bredal Oftedal, Pál Tamara, Puhalák Szidónia, Szilovics Fanni, Tomori Zsuzsanna, Varga Emőke

Tomori Zsuzsanna megmutatta számunkra, hogy a csapat céljai eléréséért nagy feladatokat képes végrehajtani. Korábbi döntésünket átgondolva úgy határoztunk, hogy egyéves szerződést kötünk vele, amit örömmel el is fogadott" nyilatkozta Bartha Csaba klubelnök.

Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk. Nehéz időszakot sikerült lezárnom, és tudom, hogy Győrben a legmagasabb célokért lehet küzdeni. Szeretnék a csapat segítségére lenni idén, és meghálálni a bizalmat a következő évben is” – mondta el Tomori Zsuzsanna.

Tomori hosszabbításával teljessé vált a Győr 2017–2018-as szezonra kialakított húszfős kerete.

Két fiatal győri nevelés, Korsós Dorina és Lakatos Rita is hosszabbít a klubbal. A 22 éves balszélső hároméves kontraktust kötött a Győri ETO-val, míg a 17 éves irányító ötéves szerződést írt alá, de a következő két szezont kölcsönben töltik.

Mindkét játékos sérülésből tér vissza, és azért mennek kölcsönbe, hogy új klubjuknál – Lakatos Rita Vácra, míg Korsós Dorina a német Metzingenbe igazol – a megfelelő mennyiségű játéklehetőségnek és pályán töltött játékidőnek köszönhetően hasznos tapasztalatokra tegyenek szert. Mindkettejük mellé kinevezünk egy szakmai vezetőt, aki heti szinten figyeli az edzésmunkájukat, a mérkőzésteljesítményüket, s ezekről beszámolót készít, fejlődésük naprakész nyomon követése érdekében. Szerződésükbe foglalt kölcsönadási idejük letöltése után pedig minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető leghatékonyabban visszaépíthessük őket a Győri Audi ETO KC felnőttcsapatának keretébe" tette hozzá Bartha Csaba.

A Győri ETO elnöke a közleményben kitért arra, hogy a jövő évi játékoskeretet érintő valamennyi megállapodást lezárták, és öt utánpótlás-válogatottal (név szerint Afentáler Sára, Binó Boglárka, Pál Tamara, Szilovics Fanni és Varga Emőke) is profi szerződést kötöttek.

Korábban több kritika is érte a Győri Audi ETO KC csapatát a felnőttcsapatba szerződtetett, »kés külföldi játékosok igazolásával kapcsolatban, ami sokak szemében egyet jelentett utánpótlás-játékosaink háttérbe szorításával – folytatta Bartha. – Ezekre a felvetésekre már a februári sajtótájékoztatón megoldási javaslatot kínáltunk fel. Elképzelésünk körül – miszerint lehetőséget biztosítunk a szezon végén egy konferencia keretében, hogy a magyar bajnokságban szereplő klubok érdeklődése és a velük történő megállapodás esetén fiatal játékosainkat kölcsönbe adjuk hatékony fejlődésük érdekében – felgyorsultak az események, ugyanis az említett klubok a közlemény kiadása óta eltelt időszakban menedzsereiken keresztül közvetlenül felvették a kapcsolatot a csapatukba kiszemelt utánpótlás-játékosainkkal, ezáltal a májusra tervezett szakmai konferencia összehívása véleményem szerint értelmét vesztette."

Nagy örömünkre szolgál továbbá, hogy utánpótlásbázisunk öt fiatal tehetsége – néhányan közülük már részt vettek a felnőttcsapat edzésein, felkészülésein, sőt tétmérkőzésen is bemutatkozhattak – kiemelkedő teljesítményükkel kiérdemelték, hogy mindennapjait világklasszis sportolók között tölthessék, magas szintű fejlődési lehetőséget biztosítva számukra. Mindezt a Győri Audi ETO KC szakmai stábját maximálisan bevonva, egyéni edzésprogram, kondicionális és koordinációs program, dietetikai étrend összeállításával, iskolai előmenetelük támogatásával tervezzük."

Hat héten át győri kézis kártyák a Képes Sportban! További részletek az akcióról!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik