Női kézi: a Metz klasszisa Rosztovba távozik, megvan a helyettese

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.15. 15:23
null
Zaadi a nyáron Rosztovba igazol (Fotó: AFP)
Kedden sajtótájékoztató keretében jelentette be a francia Metz női kézilabdacsapata, hogy a kapitány Grace Zaadi az idény végén távozik, és az orosz Rosztov-Donba igazol.

A 26 éves francia válogatott irányító 2010 óta szolgálta a Metzet, együtt fejlődött a klubbal, manapság a legjobbak közé tartozik a posztján.

„Az évek előre haladtával erősödött bennem az érzés, hogy szeretném magam kipróbálni külföldön, de vártam a megfelelő lehetőségre. Amikor a Rosztov megkeresett, úgy döntöttem, játékosként és magánéletileg is most jött el az idő a váltásra”mondta Zaadi.

Thierry Weizman, a Metz elnöke hozzátette, hogy nagy veszteség Zaadi távozása, mert tökéletes kapitány volt, egyúttal mindenkit megnyugtatott, hogy a továbbiakban is versenyképesek lesznek.

Ennek megfelelően ma be is jelentették, hogy a nyáron a szlovén Tjasa Stanko érkezik Zaadi pótlására. A 22 éves szlovén tehetség a Podravkától jön a francia csapathoz.

A Metzcel kapcsolatos hír, hogy a balszélső Manon Houette elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így hosszú kihagyás elé néz, tehát számára véget ért az idény, és az olimpiai szereplése is veszélybe került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik