Női kézi: „Én voltam az ideális bűnbak” – Pineau a BL helyett a nyugalmat választotta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.16. 23:30
null
Pineau az olimpia éve előtt nyugalomra vágyott
Immár hivatalos, hogy Allison Pineau távozik a Brest női kézilabdacsapatától. A világ- és Európa-bajnok irányító erről maga beszélt egy interjúban, amelyben azt is elárulta, az olimpia előtti idényre a Paris 92-be igazol.

A Brestből való távozása nem volt meglepő azok után, hogy március közepét követően nem lépett pályára a csapatban. A francia sajtóban már korábban is írtak a lehetséges szerződésbontásáról, a 2009-ben a világ legjobbjának megválasztott irányító a Le Parisiennek adott interjúban megerősítette az információt.

„Az idény vége előtt nem szerettem volna olajat önteni a tűzre. Néhányak szemében én voltam az ideális bűnbak. Ahhoz, hogy egy csapat a pályán jól teljesítsen, azon kívül is rendben kell mennie mindennek. A december végi, Metz elleni vereség mély nyomokat hagyott a csapatban, és az év eleje rendkívül komplikált volt” – mondta Pineau az interjúban, akit arról a pletykáról is megkérdeztek, hogy az edző ellen hangolta az öltözőt.

„Én is vállalom a felelősséget az eredményekért, ugyanakkor csapatkapitányként én voltam a társaság szószólója. Mindig könnyebb azokat hibáztatni, akik szem előtt vannak. Bár továbbra sem értem, miért az én nyakamba varrtak mindent, nem fogok folyamatosan az engem ért igazságtalanság miatt sírni. Ízléstelennek tartom, hogy a vezetők lépten-nyomon arról beszéltek, megduplázták a fizetésemet a hosszabbításkor. Senkit nem kértem erre. Úgy akartak beállítani, mint akit csak a pénz érdekel, miközben nekem csak szakmai elvárásaim voltak.”

Ilyen zaklatott időszakot követően, és egy évvel a tokiói olimpia előtt nyugodt környezetre vágyott, ezért választotta a Paris 92-t. „Párizsban nőttem fel, szeretem a várost, én és a családom is itt élünk. Ugyan szerettem volna a Bajnokok Ligájában játszani, jobb lesz most nekem Párizsba visszatérni, nem újra külföldre igazolni. Nem élem meg tragédiaként, hogy a következő idényben nem lesz BL, a klub szeretne újra erőre kapni, és én is csak erre vágyom Tokió előtt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik