nemzetisport.hu 2020.03.28 09:39 Frissítve: 2020.03.28 09:59

Női kézi: Elek Gábor tele van ötletekkel, hogy mit lehetne másként csinálni

„Ha nem mi vagyunk ott, hanem más, akkor is mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legeredményesebb legyen a magyar női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn” – mondta Elek Gábor megbízott szövetségi kapitány a Reggeli Startban. A FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője az edzők közötti összefogásról és a jövő évi Fradiról is beszélt.

 

Elek Gábor tele van ötletekkel az új idényre (Fotó: Földi Imre)

Nekünk lenne ehhez kedvünk tovább, de ehhez kis túlzással nyolcvan dolognak kellene összejönni, hogy erről lehessen beszélgetni, vagyis még korai” – utalt Elek Gábor arra, hogy a női kézilabda-válogatottra váró olimpiai selejtező időpontja bizonytalan, ezért újra kell tárgyalni az Elek, Danyi kapitánypáros megbízatását klubjaikkal és a szövetséggel.

A szakember hozzátette: „Az olimpia halasztásához pozitívan állunk hozzá, mert visszanyeri Tomori Zsuzsit a magyar válogatott, aki nagyon fontos szereplője ennek a csapatnak. Ez a fiatal társaság azzal, hogy fél-egy évvel idősebb lesz, az nagyon sokat jelenthet a csapat eredményességének.”

Elek Gábor folyamatosan beszél edzőkollégáival, így a szakma álláspontját megfogalmazva elmondta:„Azt szeretnénk, hogy a következő év ne menjen rá az idei év toldozgatására és foltozgatására. Arra senki ne gondoljon, hogy felmegy a sorompó, és két hét múlva játszunk – erre alkalmatlanok lesznek a játékosok. Arra minimum négy-öt hét kell, de ezzel lehet, hogy alá is mondtam.”

A Szombathy Pállal folytatott beszélgetés során az FTC is szóba került: „A játékosok nem viselik jól a monotonitást. A legújabb találmány, amit én is loptam, egy Rubint Réka-kazettát képzelj el: azokat állítjuk össze és heti kétszer kiküldjük a játékosoknak, a többi pedig saját testsúllyal végezhető feladat.”

Elek Gábor a jövőről is beszélt: „Ennek a helyzetnek várhatóan lesznek következményei, még akkor is, ha júliusban, augusztusban el tudunk kezdeni edzeni. Alkalmazkodnunk és sodródnunk kell ezzel a helyzettel.” Az edző otthon ülve önértékelést is tart, ennek kapcsán megjegyezte: „Át kell értékelni azokat a helyzeteket, amikbe belekerültünk idén. Nekem is türelmesebbnek kell lennem, jobban kell viselnem azokat az időszakokat, amikor nem az történik a pályán, amit megbeszéltünk, amikor egy ilyen pánikhelyzet áll elő – eddig ismeretlen dolog volt, hogy a végjátékban ennyi mérkőzést veszítsünk. Ezeket át kell gondolni, hogy mit hibáztam én, mit hibáztak a játékosok. Adott esetben a vezetőkkel közösen mit hibáztunk a keret összetételét illetően. Sokat fog számítani, hogy most egy picivel többet pihenhetünk. Tele vagyok ötletekkel, hogy mit lehetne másként csinálni.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.