Női kézi: Elek Gábor az MK-ünneplés helyett a BL-negyeddöntőre gondolt

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2017.04.04. 12:16
null
Szucsánszki Zita igazi vezére volt az MK-győztes Fradinak. Hasonló teljesítményére a BL-negyeddöntőben is nagy szüksége lenne övéinek (Fotó: Földi D. Attila)
A vasárnap tizenkettedik MK-győzelmét arató FTC-Rail Cargo Hungaria edzője, Elek Gábor már az éremátadás előtt a pénteki BL-negyeddöntőn törte a fejét, és a csapat is Bukarestre és a nagy lehetőségre figyel.

 

„Szétmegy a fejem – jegyezte meg Elek Gábor, aki kicsit sem volt ünneplős hangulatban a győztes döntő után. – Nem megy... Már most azon gondolkodom, mit kellene csinálni, hogy kitartson a lendületünk péntekig.”

Elek Gábor furcsa mód előbb nyert két Kupagyőztesek Európa-kupáját a Fradi női kéziseivel, mint MK-t. „Már csak a Bajnokok Ligája hiányzik...” – mosolyodott el a tréner.

Annak viszont, hogy az FTC megnyerje a BL-t mostanság, minimális a realitása. Már a negyeddöntő pénteki, a címvédő román CSM Bucuresti otthonában következő első felvonása is nehéznek ígérkezik. „Nagyon erősek, tele rengeteg jó játékossal” – jegyezte meg a szakember.

Főleg azt tekintetbe véve, hogy a Fradi a két szélen csere nélkül küzdötte végig a kupadöntőt. A kapuban Bíró Blankát csak a hetespárbajra váltotta Szikora Melinda (méghozzá a meccset eldöntő védéssel), a beálló posztján Danick Snelder úgy öt perc pihenőt kaphatott, a három belső poszton pedig Nerea Pena, Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó és Marija Jovanovics forgóban játszotta végig a kőkemény találkozót, miután Hornyák Dóra és Zácsik Szandra bevetése sérülésük miatt feleslegesen kockázatos lett volna.

A szakember hétfőre pihenőt adott az egész csapatnak, ennek ellenére a ferencvárosiak csak szolidan ünnepelték meg a kupasikert. Elek Gáborhoz hasonlóan a játékosok is arról beszélgettek egymás között már vasárnap este, hogy mekkora lehetőség előtt állnak. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe való bejutással is egy szinte elérhetetlennek tűnő álmuk válna valóra.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
Április 7., 19.00: CSM Bucuresti (román)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA
xx–xx
Április 15., 16.45: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–CSM Bucuresti (román)xx–xx

Április 9., 17.00: Metz (francia)–GYŐRI AUDI ETO KCxx–xx
Április 15., 19.00: GYŐRI AUDI ETO KC–Metz (francia)
xx–xx
Április 9., 17.00: Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón)
xx–xx
Április 15., 17.30: Vardar Szkopje (macedón)–Midtjylland (dán)
xx–xx
Április 9., 19.00: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Larvik (norvég)
xx–xx
Április 15., 17.00: Larvik (norvég)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
xx–xx

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik