Női kézi BL: a címvédőnél a szezon meccseire készülnek az FTC ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.13. 10:00
null
A címvédővel szemben több kell a Fraditól a Buducsnoszt ellen mutatott játéktól (Fotó: Koncz György)
Mint megírtuk, a címvédő CSM Bucuresti lesz az FTC-Rail Cargo Hungaria ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A román klubnál nehéz párharcra számítanak a magyar csapat ellen, amely szerintük rengeteget fejlődött az utóbbi időben.

 

„A Ferencváros kemény ellenfél. Ezen a szinten nem tudom, hogy vele vagy a Vardarral jártunk volna jobban. Borzasztóan nehéz párharcra számítunk” – mondta Paula Ungureanu, a CSM Bucuresti és a román válogatott kapusa.

A két csapat formáját és játékosállományát tekintve nem a magyar együttes számít a párharc esélyesének, ennek ellenére Elek Gábor együttesét nem írják le a CSM-nél.

„Az FTC elleni meccsek gyakorlatilag a szezon legfontosabb összecsapásai lesznek számunkra. A megfelelő időben a legjobb formánkat kell hoznunk, hogy továbbjussunk” – fogalmazott Adrian Vasile segédedző, akit a már visszavonult román kiválóság, Narcisa Lecusanu egészített ki néhány gondolattal.

„Rengeteget változtak, sokkal jobban játszanak most, ráadásul új elemekkel bővült a repertoárjuk. Az eddiginél jobb védekezésre lesz szükség” – vélekedett Lecusanu.

„Sokat elárul a bukarestiekről, hogy ők a Bajnokok Ligája címvédői – mondta Elek Gábor a párosítás kialakulását követően a fradi.hu-nak. – Elképesztően erős a játékos keretük, csak azért nem fértek oda a Győr mögé a második helyre, mert véleményem szerint az elmúlt időszakban formán kívül játszottak, illetve akadtak hiányzóik is, és ezért nem tudtak eredményesek lenni. Az ETO-nál valamelyest gyengébbnek érzem a románokat, de papíron nálunk feltétlenül erősebbek, mindenesetre megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni belőlük, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra."

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón)
CSM Bucuresti (román)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Larvik (norvég)
Metz (francia)–GYŐRI AUDI ETO KC

Az oda-visszavágós negyeddöntős párharc továbbjutói bejutnak a budapesti négyes döntőbe (május 6–7.). A negyeddöntő első felvonására április 7–9-én, a visszavágóra 14–16-án kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik