Női kézi EHF-kupa: siófoki győzelem Németországban

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.12. 21:43
null
Andrea Kobetic vezérletével nyert a Siófok (Fotó: Török Attila, archív)
A Siófok 33–26-ra győzött a német Bundesligában harmadik helyen álló, minden sorozatot tekintve tavaly szeptember közepe, 15 meccse óta hibátlan Metzingen otthonában a női kézilabda EHF-kupa csoportkörének második fordulójában.

A Siófok hazai pályán, a Metzingen idegenben győzött az első fordulóban. A második körben a magyar csapat kezdett jobban, és a francia irányító, Estelle Nze Minko vezérletével ellépett a házigazdáktól. A németek egy 3–0-s sorozattal fordítottak (10–9), ám ezt követően a szünetig már csak háromszor voltak eredményesek, így négygólos hátrányba kerültek (13–17), mivel Andrea Kobetic is remek formában játszott a siófokiaknál.

A második felvonást jól kezdték a vendégek, és bár a Metzingen némileg felzárkózott (21–24), az egyenlítésre nem volt esélye.

A hazaiak magyar légiósai közül Hársfalvi Júlia hat lövésből négyszer volt eredményes, a hosszú sérülése után a közelmúltban visszatért Korsós Dorina csak egyszer kísérletezett, de nem talált a hálóba.

A siófokiak és a mezőny legjobbja a 13 gólt szerző Kobetic volt, de a két szélső, a dán Simone Böhme és a francia Camille Aoustin is kitett magáért, akárcsak Nze Minko.

A siófokiak szombaton a Bajnokok Ligája csoportköréből kieső svéd Sävehof ellen folytatják az EHF-kupát hazai pályán.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ, B-CSOPORT
TUS METZINGEN (német)–SIÓFOK KC 26–33
(13–17)
Metzingen, 1050
néző. Vezette: Ben-Dan, Faran (izraeliek)
METZINGEN:
Roch – Zapf, Kobylinska 7, Kovács P. 2, Behnke 5, Minevskaja 5 (3), Hársfalvi 4. Csere: Kohorst (kapus), Haggerty, Weigel 1, Vollebregt 2, Beddies, Korsós, Welser. Edző: André Fuhr
SIÓFOK:
Silje Solberg – Böhme 6, M. González 3, Nze Minko 6, Drabik, Kobetic 13 (7), Aoustin 4. Csere: Dedu (kapus), Perianu, Elghaoui, Hmirova, Jezic, Geiger 1. Edző: Tor Odvar Moen
Az eredmény alakulása. 3. perc:
3–3. 9. p.: 4–5. 20. p.: 10–9. 26. p.: 11–13. 37. p.: 16–22. 45. p.: 22–25. 54. p.: 24–28
Kiállítások:
6, ill. 8. perc
Hétméteresek:
3/3, ill. 7/7
MESTERMÉRLEG
André Fuhr: –
Megérdmelten nyert ellenfelünk. Szerettük volna megnehezíteni a Siófok dolgát és a kontrajátékra építeni, de nagyon sok hiba csúszott a játékunkba, amibe sokszor a siófokiak kényszerítettek bele minket.
Tor Odvar Moen: –
Remek hangulatban tudtunk nyerni. Végig kézben tartottuk a mérkőzés irányítását és kiváló egyéni teljesítmények akadtak a csapatban. Ezt a játékot kell továbbvinnünk a jövőben is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik