Női kézi EHF-kupa: kettős sikerével a Rosztov-Doné a trófea

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.13. 16:41
A Katrine Lundét is soraiban tudó orosz Rosztov-Don női kézilabdacsapata nyerte meg az EHF-kupát azzal, hogy az idegenbeli háromgólos győzelem után szombaton 25–21-re legyőzte a német Bietigheimet a döntő visszavágón.  

Az idegenbeli háromgólos győzelem után szombaton abszolút esélyesként lépett pályára a Rosztov-Don női kézilabdacsapata az SG BBM Bietigheim elleni EHF-kupa-döntő visszavágóján.

A rosztovi kézilabdacsapat óriási meglepetést okozott azzal, hogy a Bajnokok Ligája csoportköréből egy győzelemmel és öt vereséggel simán kiesett. Ezek után az EHF-kupában nem akadt ellenfele, könnyedén jutott el a döntőig, amelyben a Bietigheim ellen 28–25-re nyert az első, Ludwigsburgban rendezett mérkőzésen.

„Azt hiszem, kimondhatjuk, hogy mi vagyunk az esélyesek, bár tény, hogy nem játszottunk jól az első meccsen, főleg annak első félidejében. Biztos vagyok benne, hogy otthon jobbak leszünk. A kupagyőzelem sokat jelentene számunkra, hiszen a klub történetének első európai sikere lenne” – nyilatkozta az első találkozó után Katrine Lunde, a Győr korábbi kapusa (Lunde most a Rosztov-Donban játszik) az Európai Kézilabda-szövetség oldalán.

A 37 éves világklasszis kapus korábban négyszer nyert BL-t (kétszer a Viborggal, kétszer a Győrrel), s elképzelhető, hogy a mostani az utolsó esélye a nemzetközi kupadiadalra. A nyáron hazaigazol Kristiansandba, amelyben egykor elkezdett kézilabdázni, és amelyben jelenleg másodedzőként az ikertestvére, Kristine is dolgozik.

Nos, ami az EHF-kupa-döntő visszavágóját illeti, a Rosztov-Don az első félidőben nem lépett el ellenfelétől, ám jól tartotta magát, ennél több pedig nem is kellett. 12–12-es nagyszünet után a hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, és szépen lassan egyre nagyobb előnyre tettek szert.

A vége sima lett, a Katrine Lundét is soraiban tudó orosz együttes 25–21-re nyert, és kettős győzelemmel megnyerte az EHF-kupát!

KÉZILABDA
EHF-KUPA, DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Rosztov-Don (orosz)–SG BBM Bietigheim (német) 25–21 (12–12)
Kupagyőztes: a Rosztov-Don, 53–46-os összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik