I. M. 2020.04.15 16:09 Frissítve: 2020.04.15 16:36

Női kézi: Egyáltalán nem gondolkodtam a váltáson – Kovacsics

Kovacsics Anikó, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának irányítója elmondta: biztos lett volna más ajánlata is, de rá sem kérdezett a menedzserénél, mert maradni akart jelenlegi klubjánál. A válogatott kiválóság februárban 2022 nyaráig hosszabbított szerződést a zöld-fehérekkel.

Kovacsics Anikó nem gondolkozott a klubváltáson (Fotó: Micheller Szilvia)

 

„Biztos lett volna más ajánlatom is, de megmondom őszintén, egyről sem tudok, mert nem kérdeztem rá a menedzseremnél – idézi a sonline.hu Kovacsics Anikót. – Amint szóltak a Fraditól, hogy beszéljünk a hosszabbításról, leültünk, és húsz percen belül megszületett a megállapodás. Nem volt nyitott kérdés, hiszen maradni akartam, a klub pedig azt akarta, hogy maradjak, így egyáltalán nem gondolkoztam el a váltáson.”

Mint beszámoltunk róla, a koronavírus-járvány miatt a magyar szövetség befejezettnek tekinti a 2019–2020-as idényt. A válogatott játékos kiegyensúlyozottnak találta az évadot.

„Csalódásnak érzem ezt az idényt, hiszen a minimális célunk az ezüstérem megszerzése volt és az, hogy csatában legyünk a Győrrel az aranyért – tette hozzá a karmester, aki 2012-ben bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon a válogatott tagjaként. – Már az ősszel is érezni lehetett, nehéz dolgunk lesz, hiszen már akkor látszott, nagyon erős a magyar bajnokság élmezőnye és a BL-é is. Nem voltunk hozzászokva, hogy ennyi meccset elveszítsünk, kiváló együttesek ellen léptünk pályára tavasszal is, és sokáig pariban is voltunk velük, de többször is a végjátékban buktunk el. Ebből is lehet, sőt kell is tanulni, hiszen, ha legközelebb hasonló helyzetbe kerülünk, akkor felénk billen majd a mérleg nyelve. Látjuk, van hová fejlődni, és az FTC képes is rá. Ha csak az előttünk állókat nézzük, akkor a Siófok KC kiváló csapat, ellene mind a két mérkőzés alakulhatott volna máshogy is, a Győr pedig extra. Ez az utóbbi évek legszínvonalasabb és legkiegyensúlyozottabb bajnoksága.”

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatják el.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.