Női kézi: Egy szimpla csapat lettünk – Ambros Martín

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.09. 23:03
null
Ambros Martín nem Lanzarotén, a békés, nyugodt napsütésben érzi jól magát (Fotó: Földi Imre)
Ambros Martín, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzője a klub hivatalos honlapján értékelte első győri szerződésének három évét, külön is kitérve az utolsó, sok nehézséget hozó szezonra. A spanyol szakember elmondta, a kiesők hiányában egy szimpla csapat lettek, aki bárkit meg tud verni, de aki ki is tud kapni.

 

Martín szerint Győrbe érkezésekor nem volt konkrét célkitűzése, csak hogy minden napból, minden meccsből, minden versenysorozatból a maximumot hozza ki.

„Azért szeretem ezt a munkát, a sportot, az edzősködést, mert minden év, de tulajdonképpen minden meccs önmagában egy új esélyt jelent. Ha veszítesz, rossz meccset, szezont zársz, akkor is ott az új esély a következő alkalommal, hogy megújulj, nyerjél, és még jobb legyél. Borzasztóan szeretem ezt az érzést, ezeket az érzelmeket, még akkor is, ha veszítek, én ebben érzem jól magam, nem pedig Lanzarotén a békés, nyugodt napsütésben" – mondta a spanyol szakember a gyorietokc.hu-n megjelent értékelőjében, aki a legjobb pillanatként az első győri szezonjában a Valcea elleni BL-elődöntős továbbjutást jelölte meg, míg legrosszabbként az idei sérüléseket.

„A szezon végére túl sok volt a gondokból, és az ütések gyakran a csapat szívét találták el. Borzasztóan belefáradtunk abba, hogy megint fel kell állni, nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is. Nemcsak a kieső játékosok személye és a posztjukon támadó űr számított, hanem szám szerint is olyan veszteségek értek bennünket, amely a többiekre óriási extra terhet rótt. Extra terhet fizikailag, és fejben is. Úgy éreztem, hogy nemcsak az ellenfelekkel küzdöttünk – akik tegyük hozzá, hogy hatalmas motivációt mutattak fel, hogy legyőzzenek bennünket - hanem a saját múltunkkal, az árnyékunkkal, önmagunkkal is. Ez a csapat győztes mentalitású. És a győztes mentalitásba nem fér bele az, hogy legyőzhetőnek érezzük magunkat."

„Fontos azt is elmondani, mekkora erőket mozgósított az egész csapat, kihangsúlyozom, az egész csapat, hogy Susann Müllert beépítsük, játékban és mentalitásban egyaránt. És mégis, történt vele, ami történt. Az utolsó hónapban sokkolt bennünket, hogy nem sikerült a final four kvalifikáció. Ezt követően kicsit leengedtük a kezünket, elengedtük magunkat, és hiányzott az az extra erőfeszítés, amelyet addig felmutattunk, hogy pótoljuk az elveszített játékosainkat. Tulajdonképpen egy szimpla csapat lettünk, aki bárkit meg tud verni, de aki ki is tud kapni. Az a körülmény is negatívan hatott, hogy jó páran távoztak a csapatból. Jómagam is felelősnek érzem magam azért, hogy ezeket a játékosokat nem tudtam meggyőzni, hogy győztesként zárják le életüknek ezt a részét. Már csak a szurkolók miatt is. Ugyanis az elmúlt szezonban kétségtelenül a szurkolók voltak azok, akik mindig, minden körülmények között hibátlanok voltak."

Martín azzal zárta, hogy újra megbizonyosodott arról, mennyire fontos lesz, hogy minden meccset komolyan vegyenek, és minden győzelemnek sokkal nagyobb jelentőséget kell tulajdonítani. Ugyanilyen fontos lesz az új játékosok minél gyorsabb beépítése (a Győrnek a bajnoki második helyezés miatt selejtezőt kell játszania a BL-ben), már pedig az eddigi tapasztalatok azt mutatják, ez senkinek nem megy egyik hónapról a másikra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik