Női kézi Eb: Felszabadultan játszhatunk, még jól is elsülhet – Szikora

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2016.12.12. 20:41
null
Szikora szeretett volna többet hozzátenni a csapat játékához (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Finoman szólva sem ígérkezik könnyűnek a középdöntő folytatása a magyar női kézilabda-válogatott számára a svédországi Európa-bajnokságon, mivel kedden a vb- és Eb-címvédő norvégokkal, szerdán pedig a friss olimpiai bajnok oroszokkal találkozunk. A román meccs előtt a kerethez csatlakozó Szikora Melinda azonban úgy véli, felszabadultan játszhatunk ezeken a találkozókon, amiből akár még valami meglepetés is kisülhet.    

„Eleve nem vagyok jó alvó, de egy ilyen meccs után, mint amilyen a román volt, meg végképp nehezen tudtam elaludni – mondta a románoktól elszenvedett vereség másnapján a kerethez szombat este csatlakozó Szikora Melinda. – De azért mégis jobban tudtam pihenni, mint egy nappal korábban, amikor óriási buli volt a hotelben, ami miatt nagyon ideges voltam."

„A többiekhez hasonlóan én is elgondolkodtam a meccsen, és magamba néztem. Ilyenkor ez a legfontosabb. Remélem, legközelebb a csapat és a saját teljesítményem is jobb lesz, és meglepetést tudunk okozni."

Kim Rasmussen már az első félidő derekán pályára küldte Szikorát, akinek kezdésként nem éppen egyszerű feladat jutott az első világversenyén.

„Ha a védekezés kőkemény az első pillanattól kezdve, abból én is tudok erőt meríteni, és egy-két könnyebb védéssel elkapom a fonalat, utána pedig jöhetnek a nehezebb feladatok. A Fradiban már megszoktam, hogy csereként kell beszállnom, inkább az volt a baj, hogy éreztem, nem vagyunk még összeszokva. Ez azért látszódott szerintem kívülről is, ha esetleg több közös edzésen tudtam volna részt venni, talán meglehetett volna még néhány lövés."

A ferencvárosi kapusnak is felvetettük, miben látta az okát, hogy ennyire egyértelmű győzelmet aratott a román csapat.

„Mentálisan rosszul kezdtük a meccset, pedig már az első perctől kezdve keményebbnek kellett volna lennünk, hogy elbizonytalanítsuk a románokat. Ez nem történt meg, helyette ők jöttek tűzbe. Én sokkal jobban szeretem az olyan meccseket, amikor már az elején kiosztanak nekünk egy-két kiállítást, mert az már jelzi, hogy milyen hőfokon és akarattal kezdünk. A románok ellen ez nem történt meg."

Bár Szikora is egy sérülés (Montenegró ellen Janurik Kinga dőlt ki a sorból) miatt kapott lehetőséget, amondó, akik itt vannak a keretben, azoknak kell bizonyítania.

„Nekem egy óriási ajándék, hogy egy világverseny középdöntőjében szerepelhetek. Most jönnek a szép feladatok, ahol extrát kell nyújtani. Igazából felszabadultan játszhatunk, még jól is elsülhet. Remélem, senki nem úgy fog hozzáállni, hogy csak valahogy éljük túl, hanem lehetőségként tekint a következő két mérkőzésre, ahol a világ legjobb csapatai ellen bizonyíthatjuk, nem vagyunk olyan rosszak."

JÖTT ÉS ODACSAPOTT

„Nagyon nehéz volt beszállni, a kispadon ugyan próbáltam felvenni a meccs hőfokát, de teljesen más ezt éles szituációban átélni – mondta Mészáros Rea, az FTC beállója, akinek játékát a kapitány is kiemelte a románok elleni találkozó után. – Amit kértek tőlem védekezésben, azt szerintem tudtam tartani. A románok biztos nem készültek rám, talán azt sem tudták, hogy a padon ülök. Meglepődtek, hogy itt egy 170 cm magas lány, aki bizony keményen odaüt és felveszi a harcot. Támadásban próbáltam helyzetet teremteni a többieknek, és volt egy lehetőségem, amit nagyon elrontottam. Ahhoz képest, hogy most kaptam először több játékidőt, szerintem megálltam a helyem."

„Az elején olyan tűzzel jöttek ránk, hogy talán ettől kicsit leblokkoltunk, és ez okozta a zavarodottságot. Nagyon akartunk, próbáltuk betartani az utasításokat, de sokszor rosszul mértük fel a helyzeteket. Ez szép lassan változni fog, a tegnapihoz hasonló éles helyzetben nem volt módunk gyakorolni az Eb előtt."


 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: KISS Éva (Győri Audi ETO), SZIKORA Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), PLANÉTA Szimonetta (Thüringer HC, német)
Irányító: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO)
Beállók: DOMBI Luca (Mosonmagyaróvár), KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KLIVINYI Kinga (Érd), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok), SCHATZL Nadine (FTC Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány:
Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Bea
Kapusedző: BAKOS István

Tartalék: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)


NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG
TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEINK A KÖZÉPDÖNTŐBEN

December 13., kedd, 18.30: Magyarország–Norvégia
December 14., szerda, 16.15: Magyarország–Oroszország

A II. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Norvégia 3 3 68–62 +6 6
2. Románia 3 2 1 72–61 +11 4
3. Dánia 3 2 1 76–70 +6 4
4. Csehország 3 1 2 80–81 –1 2
5. Oroszország 3 1 2 64–69 –5 2
6. MAGYARORSZÁG 3 3 62–79 –17 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik