HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.14 23:15 Frissítve: 2018.02.15 15:41

Női kézi Eb-sel.: magyarországi légiósok és telt ház a mieink ellen

Márciusban Hollandiával vív Európa-bajnoki selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott. Helle Thomsen, az ellenfél szövetségi kapitánya 17 játékost hívott meg a két találkozóra, közülük fog kikerülni a benevezett 16 fő.

 

A névsorban természetesen ott van a négy hazánkban szereplő játékos, a győri Nycke Groot és Yvette Broch, valamint a ferencvárosi Danick Snelder és Laura van der Heijden. Egyedül az orrtörést szenvedő Angela Malestein hiányzik, visszatér viszont sérülés után Sanne van Olphen.

Március 22-én Győrben csap össze a két válogatott, míg három nappal később Eindhovenben kerül sor a másik találkozóra. Utóbbira egy nap alatt elkapkodták mind a 6000 belépőt, ami nem is csoda, mivel a holland szurkolók most láthatják először a csapatukat a bronzéremmel záruló decemberi világbajnokságot követően.

HOLLAND KERET A MAGYAROK ELLENI EB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok:
Tess Wester (Bietigheim), Kristy Zimmerman (Frisch Auf Göppingen), Jasmina Jankovic (TuS Metzingen)
Mezőnyjátékosok: Lois Abbingh (Issy Paris), Delaila Amega (TuS Metzingen), Debbie Bont (Köbenhavn), Yvette Broch (Győri Audi ETO KC), Kelly Dulfer (Köbenhavn), Nycke Groot (Győri Audi ETO), Laura van der Heijden (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lynn Knippenborg (Buxtehuder SV), Jessy Kramer (Toulon), Sanne van Olphen (Viborg), Estavana Polman (Team Esbjerg), Charris Rozemalen (Bietigheim), Martine Smeets (Bietigheim), Danick Snelder (FTC-Rail Cargo Hungaria)

2019.01.16 17:31:35

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), CSERHÁTI ZOLTÁN (közvetítés)

Tízperces gólcsend, sok elhibázott ziccer, majd feltámadás, mégsem lehettünk boldogok a végén – de legalább a továbbjutás megvan.

2019.01.14 15:05:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Nyolcvankilenc százalékos lövési hatékonyság, hatgólos győzelem a harmadik fordulóban.

2019.01.13 17:14:55

Kézilabda Nedelykov Tamás (Koppenhága), Rusznák György (közvetítés)

Az afrikaiaknak esélyt sem adtunk, már az első félidőben elhúztunk, majd tízgólos győzelem lett a vége.