Női kézi Eb: Pintea Párizsban írt alá a Győrhöz, már beszélt is az átigazolásáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.15. 15:40
null
Pintea a jövőben már csak edzésen lőhet gólt Kiss Évának (Fotó: AFP)
A Gazeta Sporturilor és a román DIGI Sport is arról számolt be, hogy a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatával korábban hírbe hozott Crina Pintea a franciaországi Európa-bajnokság záró napja előtt Párizsban aláírta szerződését a magyar klubbal. A Győr kifizeti a francia Paris 92 által kért 50 ezer eurós kivásárlási árat, a 28 éves beálló így már ott lehet a januári, CSM Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-meccsen is a kisalföldi együttesben. Pintea később nyilatkozott is az átigazolásáról.

Először december elején írtak arról a román lapok, hogy a beállót kereső Győri ETO válogatottjuk egyik kulcsjátékosával, Crina Pinteával erősítheti meg a keretét.

A 192 cm magas és 85 kilós beálló jelenleg az Európa-bajnokságon szerepel a román nemzeti csapattal, és készül a vasárnapi, Hollandia elleni bronzmeccsre. Ahogy a gsp.ro fogalmaz, a döntőről ugyan lemaradt, de megkötötte élete szerződését.

Pintea ugyanis a hírek szerint Párizsban kötelezte el magát a kisalföldi klubhoz, amely előtte megegyezett a Paris 92 együttesével (korábbi nevén Issy-Paris) a franciák által kért 50 ezer eurós (kb. 15 és fél millió forintos) kivásárlási ár kifizetéséről.

Pintea töltötte a pályán a legtöbb időt a román válogatottban az Eb során, már hat óra fölött jár, ezalatt 50 helyzetéből 32-t gólra váltott, ami 64 százalékos hatékonyságot jelent.

A román lapok érdekességként megemlítik, hogy Pintea így már ott lehet január 26-án a CSM Bucuresti elleni BL-rangadón is.

„Hogy mi következik nekem az Eb után? Szeretnék kicsit pihenni, mert eléggé elfáradtam, utána úgyis tudjátok, mi jön – idézi a ProSport Pinteát. – Ahogy hallottátok, a Győrben fogok játszani. Hozzászoktam már, hogy mindenért meg kell küzdenem, semmit nem kaptam ajándékba az élettől. Meg fogok harcolni a helyemért. Nem lesz egyszerű a CSM ellen pályára lépni, de ha egy ilyen lehetőség adódik, nem hagyhatod veszni. A Bukarest ellen is el fogom végezni a dolgom.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik