Női kézi Eb: íme, a magyar válogatott bő, 28 fős kerete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.26. 11:26
null
Remélhetőleg az Eb-n is lesz oka az örömre Szucsánszkiéknak (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a decemberi svédországi női Európa-bajnokságra leadott 28 fős kereteket.

Kim Rasmussen keretében nincs igazi meglepetés, de nagy kérdés, hogy a műtét után lábadozó Tomori Zsuzsanna bevethető lesz-e az Eb-re. A legnagyobb „tolongás” a két szélső pozícióban van, a jobb és a bal oldalon is öt-öt játékos küzdhet meg a csapatba kerülésért.

Érdekesség, hogy a nemzeti együttes stábjába bekerült a Midtjyllandot irányító Kristian Kristensen, aki erőnléti edzőként és videoelemzőként segíti Rasmussen munkáját.

Csak a most leadott névsorban szereplő játékosok szerepelhetnek a kontinenstornán. Az Eb-re legfeljebb 16 kézilabdázó nevezhető, őket a kezdés előtt egy nappal tartandó technikai értekezleten kell megnevezni. Ez az A- és a B-csoport esetében december 3., a C- és a D-csoportnál december 4.

A torna során három cserére van lehetőség, és az újonnan benevezett játékosnak is rajta kell lennie a mostani 28-as listán.

A magyar válogatott a malmői C-csoportban sorrendben Csehországgal, Dániával és Montenegróval mérkőzik meg. Rasmussen a hivatalos bemutatásán arról beszélt, hogy szeretne éremért küzdeni a csapattal Svédországban.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT BŐ, 28 FŐS EB-KERETE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Dávid-Azari Fruzsina (Dunaújvárosi KKA), Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Planéta Szimonetta (Thüringer HC)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Dakos Noémi (MTK), Dombi Luca (Mosonmagyaróvári NKK), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO), Triscsuk Krisztina (Siófok KC)
Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok KC), Hársfalvi Júlia (Győri Audi ETO), Kelemen Éva (DVSC), Korsós Dorina (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Bea
Kapusedző: Bakos István
Erőnléti edző/videoelemző: Kristian Kristensen

NŐI KÉZILABDA EB (Svédország, december 4–18.)
CSOPORTBEOSZTÁS

A-csoport (Stockholm): Svédország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia
B-csoport (Kristianstad): Hollandia, Franciaország, Németország, Lengyelország
C-csoport (Malmö): Montenegró, Magyarország, Dánia, Csehország
D-csoport (Helsingborg): Norvégia, Oroszország, Románia, Horvátország
A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
December 5., 18:30: Magyarország–Csehország
December 7., 20:45: Dánia–Magyarország
December 9., 18:30: Montenegró–Magyarország

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik