Női kézi Eb: helybenhagyták Tomori Zsuzsanna eltiltását

Vágólapra másolva!
2012.12.11. 09:42
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) helybenhagyta Tomori Zsuzsanna eltiltását, így az átlövő kihagyja az Európa-bajnokság ma esti, Románia elleni középdöntős mérkőzését.

Tomori a Montenegró elleni középdöntő-mérkőzés 40. percében előbb kétperces büntetést, majd piros lapot kapott reklamálásért, ezt követően pedig kimutatott a közönségnek.

Mint ismert, a magyar válogatott 28–26-ra kikapott vasárnap Montenegrótól a középdöntő első fordulójában. A Böhn csapat azonban még így is második a csoportban az előző körből hozott négy pontjának köszönhetően.

A mieink ma este 20.15 órás kezdéssel játszanak a románokkal.

„MINDEN ESET MÁS ÉS MÁS”
Miután jobbról Tomori Zsuzsanna esete, balról a montenegróiak durvasága borzolta a kedélyeket vasárnap este, a cseh bírópáros tevékenységéről (akik korábban a mieink Horvátország elleni mérkőzését is sajátos stílusban vezették) nem is beszélve, megkérdeztük az Európai Kézilabda-szövetség illetékeseit, ők hogyan látták az esetet. Az alábbiakat tudatták velünk a szervezet sajtóosztályán.

1. Milyen fegyelmi intézkedések követték a Magyarország–Montenegró mérkőzést?

Egy eltiltás született, Tomori Zsuzsannáé. Ezen felül a montenegrói Andrea Klikovac ellen indult fegyelmi eljárás (ő lökte két kézzel a földre a levegőben lévő Klivinyi Kingát – a szerk.), de ezt nem követte további szankció.

2. Milyen okok miatt kapott Tomori súlyosabb eltiltást, mint a pályára benyúló szerb edző, vagy a játékosok testi épségét veszélyeztető kiállított kézilabdázók?

Minden eset más és más, és mindegyiket külön vizsgáljuk. A magyar játékos sportszerűtlensége miatt kapott eltiltást, amiért a piros lapot is kapta a vasárnapi mérkőzésen.


3. Érkezett-e bármilyen hivatalos vagy nem hivatalos panasz a mérkőzés játékvezetőire?

Hivatalos panasz nem érkezett.


4. Hogyan dől el, melyik játékvezető melyik mérkőzést vezeti az Európa-bajnokságon? Melyik EHF-szervezet vagy tisztségviselő dönt a bíróküldésről, és nyilatkozhat-e az illető a döntéséről?

A bíróküldés számos tényező figyelembe vételével történik, beleértve a játékvezetők teljesítményét a korábbi meccseken, a semlegesség elvét, és – ahol lehetséges – próbáljuk úgy elosztani a bírókat a mérkőzések és a csapatok között, hogy biztosítsuk, ugyanazok a bírók ne vezessenek ugyanannak a csapatnak.

5. Van bármiféle a játékvezetők teljesítményének értékelésére szolgáló rendszer az Eb-n? Ha igen, nyilvánosak ennek az eredményei?

Kifinomult rendszer működik személyes értékeléssel, játékvezetői ellenőrrel, a mérkőzés után a bírókkal közös értékeléssel, és egy videoelemző rendszerrel – ezek eredményei nem nyilvánosak. Emellett a bírók szeptember óta egyéni edzéstervvel készülnek a meccsekre, és még egy mentális tréner segítségét is igénybe vették.


 

A II. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Montenegró 3 3 81–73 8 6
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 82–80 2 4
3. Románia 3 1 1 1 72–70 2 3
4. Spanyolország 3 1 2 80–83 -3 2
5. Oroszország 3 2 1 74–77 –3 2
6. Németország 3 1 2 67–73 –6 1
A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a 3. helyezett az 5. helyért léphet pályára a helyosztón.

JEGESEK A VAJDASÁGI UTAK

A keddi Magyarország-Románia női Eb-középdöntő mérkőzésre induló magyar szurkolók számára fontos információ, hogy kedd reggeli jelentések szerint a röszkei határátkelőig a magyarországi főutak járhatóak, az M5-ös autópálya több helyen száraz, másutt nedves, ám a magyar-szerb határ autóval, autóbusszal könnyedén megközelíthető.

 

A Vajdaságból származó információk szerint kedd reggel Röszke és Újvidék között az utak járhatóak, ám csak lassú tempóban, kb. 40 km/h-s sebességgel lehet közlekedni, így érdemes időben elindulni a magyar válogatott 20:15-kor kezdődő mérkőzésére. A déli országrészben a keddi nap során gyengébb havazás várható, így a Magyar Kézilabda-szövetség igyekszik folyamatos tájékoztatást adni az utak állapotáról.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik