HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.12.18 13:23 Frissítve: 2016.12.18 15:02

Női kézi Eb: Groot az MVP, három győri az álomcsapatban

A svédországi női kézilabda Európa-bajnokság záró napján kihirdették a torna All-Star-csapatát, amelybe három győri játékos (Nycke Groot, Yvette Broch, Nora Mörk) is bekerült, sőt, a holland Nycke Groot az MVP-címet is kiérdemelte.  

 

Nycke Groot az Eb-n is főszerepet játszott a hollandok menetelésében (Fotó: AFP)

Minden poszton öt jelöltre lehetett szavazni az álomcsapat esetében. A közönség által leadott voksok 40 százalékban számítottak bele a végeredménybe, a további 60 százalékot egy szakértő testület döntése tette ki, így állt össze a végső csapat.

Az idei All-Star-csapatba hat nemzet képviselői kerültek be, négyen képviselik a két döntős együttest, és közülük is hárman a Győri ETO-t. Nora Mörk megtartotta két évvel ezelőtti helyét az álomcsapatban jobbátlövő poszton, akárcsak a balátlövőknél a román Cristina Neagu és a jobbszélsőknél a spanyol Carmen Martín.

Az anyai örömök elé néző Heidi Löke helyét győri csapattársa, Yvette Broch vette át, aki eddig 21 gólt lőtt az Eb-n, emellett három gólpassz, hat blokk és egy labdaszerzés fűződik a nevéhez.

A harmadik győri, Nycke Groot nemcsak a torna legjobb irányítója lett, hanem a legértékesebb játékosnak is megválasztották. Az MVP-címről csak az európai szövetség szakértői döntöttek. A hollandok kiválósága eddig 30 gólt és 30 gólpasszt jegyez az Eb-n, főszerepet vállalva csapata Eb-döntőig tartó menetelésében.

A nyerteseken kívül még három NB I-es játékos szerepelt a jelöltek között, de Estelle Nze Minko (francia, Siófok KC), Katarina Krpezs (szerb, Érd), valamint Szanja Radoszavljevics (szerb, Váci NKSE) nem került be az álomcsapatba. 

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG

AZ ÁLOMCSAPAT
Kapus:
Sandra Toft (dán)
Balszélső: Camilla Herrem (norvég)
Balátlövő: Cristina Neagu (román)
Irányító: Nycke Groot (holland)
Beálló: Yvette Broch (holland)
Jobbátlövő: Nora Mörk (norvég)
Jobbszélső: Carmen Martín (spanyol)
Védőjátékos: Béatrice Edwige (francia)

Legértékesebb játékos (MVP): Nycke Groot (holland)

 

2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.