Női kézi Eb: „Görcsösen játszottunk, nem tudom hova tenni a meccset”

Vágólapra másolva!
2016.12.06. 10:47
null
Kovacsics Anikó nem érti, miért volt ennyire görcsös Kim Rasmussen csapata a csehek ellen (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Kovacsics Anikó, az FTC-Rail Cargo Hungaria kézilabdázója sérülés miatt nem utazott el a magyar válogatottal a svédországi Európa-bajnokságra. A játékos a DIGI Sport „Reggeli start” című keddi adásában úgy vélekedett, mentális oka van annak, hogy Kim Rasmussen csapata meglepetésre kikapott (27–22) a csehektől.

 

„Sajnos a legrosszabbkor jött a sérülésem. Az, hogy az Európa-bajnokság előtt ilyen kevéssel estem ki, egyértelművé tette, hogy ki kell hagynom a tornát – kezdte Kovacsics Anikó. – A románok ellen még játszottam, edzéseken nem is volt panaszom, ám meccshelyzetben előjöttek a problémák, fájdalmat éreztem. Most gyógytornára járok, erősítek. Az orvosokkal nem mondtuk ki, mennyi idő kell a visszatérésemhez. Érzésre, folyamatosan növeljük majd a terhelést. Ebben az évben szerintem már nem lépek pályára, de januárra remélhetőleg minden rendbe jön.”

Az irányító elárulta, Kim Rasmussen szövetségi kapitány nem örült a rossz híreknek, ám vigasztalta Kovacsicsot, úgy vélekedett, inkább épüljön fel teljesen, minthogy újra megsérüljön.

„Nem volt túl kellemes látni a csehek elleni mérkőzést. Nem ment jól a lányoknak. Előzetesen mindenki azon az állásponton volt, hogy a csehek ellen kötelező nyernünk, de igazából rég nem láttuk őket játszani, nem tudtunk róluk sok mindent. Én úgy láttam, görcsösen játszottunk, ezt nem is tudtam hova tenni. A nagy izgulásra, a feszültségre ráment az összecsapás. Szerintem nem a játékon kell változtatni, hanem mentálisan, fejben összeállni. Nem értem a történteket, az összeesést, nem volt erre semmi oka a gárdának.”

„Nem kérdés, Rasmussennek még idő kell, hogy összeérjen az együttes, de azt mondom, az ő felfogása mellett nem szabadna így stresszelniük magukat a lányoknak. A következő találkozón viszont szerintem már tapasztaljuk, hogy sikerül rendezni a sorokat, mentálisan feljavulunk. Először a magabiztosságot kell visszanyernünk.”

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG

C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 22–27
(10–13)
Malmö, Isstadion, 800 néző. V: Kijauskaite, Zaliene (litvánok)
MAGYARORSZÁG: KISS É. – Bódi 1, KOVÁCS A. 7, Görbicz 2 (1), Kisfaludy 3, Klivinyi 4, Erdősi 1. Csere: Janurik (kapus), Szekeres, Triscsuk 1, Hornyák D. 1, Mészáros R., Lukács V. 1, Schatzl 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
CSEHORSZÁG: Satrapová – KNEDLÍKOVÁ 4, Weisenbilderová, Luzumová, ADAMKOVÁ 4, Kordovská 3, MALÁ 5. Csere: KUDLACKOVÁ (kapus), Hrbková 5 (2), Rucková 2, Jerabková 3, Stellnerová, Marciková 1. Szövetségi kapitány: Jan Basny
Az eredmény alakulása. 8. p.: 1–3. 15. p.: 4–5. 19. p.: 7–8. 25. p.: 8–12. 36. p.: 14–13. 43. p: 17–16. 49. p.: 18–20. 56. p.: 21–23
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik