Női kézi Eb: benevezték Mörk testvérét, de Herrem is készenlétben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.03. 15:16
Sérülés miatt nem volt tagja a norvég női kézilabda-válogatott Németország elleni keretének Thea Mörk, a Csehország elleni csoportmérkőzés előtt azonban a balszélsőt is benevezte az Európa-bajnokságra Thorír Hergeirsson szövetségi kapitány.

A Németország elleni vesztes nyitányon csak 15 norvég játékos volt a norvég keretben, most azonban The Mörköt is benevezték az Eb-re. A rehabilitációját végző győri jobbátlövő, Nora Mörk ikertestvére nem épült fel teljesen sérüléséből a rajtra, a vasárnapi edzés után azonban zöld utat kapott a szereplése. Németország elleni vesztes nyitányon csak 15 norvég játékos volt a norvég keretben, most azonban The Mörköt is benevezték az Eb-re. A rehabilitációját végző győri jobbátlövő, Nora Mörk ikertestvére nem épült fel teljesen sérüléséből a rajtra, a vasárnapi edzés után azonban zöld utat kapott a szereplése.

Közben azonban a címvédőnél biztosra mentek, és mozgósították az utolsó keretszűkítésnél kimaradó, szülés után visszatérő Camilla Herremet, aki meg is érkezett Brestbe. Egyelőre azonban nem lesz szükség a norvég Sola 31 éves balszélsőjének a játékára, és ha The Mörknél sem lesz visszaesés, akkor valószínűleg pár nap múlva haza is utazik.

Herrem a reptéren

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

Közben a norvégokkal egy csoportban szereplő csehek és románok is cseréltek: előbbi csapatban az irányító Veronika Mikulásková helyét a beálló Michaela Konecná foglalta el, míg Ambros Martín csapatába a debreceni Madalina Zamfirescu helyére a balátlövő Anca Georgiana Polocoser érkezett.

Hír a lengyelek háza tájáról, hogy a dánok ellen azonnali piros lappal kiállított Karolina Kochaniak egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így nem lehet ott a svédek elleni keddi csoportmeccsen.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
– A HÉTFŐI PROGRAM
C-CSOPORT (MONTBÉLIARD)
18.00:
Horvátország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
21.00: Hollandia–Spanyolország (Tv: Sport2)
D-CSOPORT (BREST)
18.00: Németország–Románia (Tv: Sport2)
21.00: Csehország–Norvégia

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 1 1 25–18
2. Hollandia 1 1 28–25
3. MAGYARORSZÁG 1 1 25–28
4. Horvátország 1 1 18–25
A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 1 1 31–28
2. Németország 1 1 33–32
3. Norvégia 1 1 32–33
4. Csehország 1 1 28–31

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik