Női kézi Eb: az első kalapba került a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2018.06.04. 11:52
null
Az első kalapba kerültünk a sorsoláson
A vasárnap véget ért női kézilabda Európa-bajnoki selejtezők után az európai szövetség nyilvánosságra hozta a decemberi kontinenstorna sorsolásának kiemelését, amely alapján a csoportgyőztes magyar válogatott az első kalapba került. Az már most tudható, hogy a C-csoportban (Montbéliard) fogunk szerepelni, és újra összecsapunk a hollandokkal. 

A kalapbeosztásból látszódik, miért volt fontos, hogy a több idegenben szerzett góllal meg tudtuk előzni a hollandokat, ugyanis így az első kalapba kerültünk, és biztosan elkerüljük Norvégiát, Franciaországot és Dániát.

A csoportgyőztesek alkotják az első két kalapot, míg a csoportmásodikok és a legjobb csoportharmadik Szlovénia kerültek a harmadik és negyedik kalapba.

A sorsolásra június 12-én délben kerül sor Párizsban, az Eb-t november 29. és december 16. között rendezik Franciaországban.

Az már a sorsolás előtt tudható, hogy a házigazda franciák a B-csoportba kerülnek, így Nancyban játsszák a meccseiket, és ha továbbjutnak, Nantes-ba utaznak a középdöntőre. A földrajzi szempontokat is nyilván figyelembe véve, Dánia a nantes-i A-csoportba, Hollandia a montbéliard-i C-csoportba, a rekordgyőztes Norvégia pedig a bresti D-csoportba kap besorolást. Továbbjutásuk esetén a dánok Nantes-ban, a hollandok és a norvégok Nancyban folytathatják.

Mindez egyben azt is jelenti, hogy kizárásos alapon a mienk a C-csoportba kerülnek, hiszen a többi első kalaposnak már fix a helye, tehát a csoportkörben újra összecsapunk a hollandokkal. A harmadik kalapból mondjuk el tudtunk volna képzelni könnyebb ellenfelet is.

A sorsoláson a franciák részéről Blandine Dancette és a szövetségi kapitány Olivier Krumbholz, a norvégoktól a nyáron Siófokra igazoló Silje Solberg, a hollandoktól Jessy Kramer, a dánoktól pedig Line Jörgensen fog segédkezni.

NŐI KÉZILABDA EB (november 29.–december 16., Franciaország)
A SORSOLÁS ELŐTTI KIEMELÉS
ELSŐ KALAP:
Norvégia, Magyarország, Franciaország, Dánia
MÁSODIK KALAP: Románia, Spanyolország, Szerbia, Montenegró
HARMADIK KALAP: Hollandia, Németország, Oroszország, Svédország
NEGYEDIK KALAP: Csehország, Lengyelország, Horvátország, Szlovénia

AMIT MÁR TUDUNK A CSOPORTOKRÓL
A-CSOPORT (Nantes):
Dánia
B-CSOPORT (Nancy): Franciaország
C-CSOPORT (Montbéliard): Magyarország, Hollandia
D-CSOPORT (Brest): Norvégia

KÖZÉPDÖNTŐ
I. CSOPORT (Nantes):
az A- és B-csoport első három helyezettje kvalifikál
II. CSOPORT (Nancy): a C- és D-csoport első három helyezettje kvalifikál

A helyosztókra a párizsi AccorHotels Arénában kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik