Női kézi Eb: a román klasszis megdöntötte Farkas Ágnes rekordját

Vágólapra másolva!
2018.12.04. 13:46
Cristina Neagu, a román női kézilabda-válogatott kiválósága a hétfői, németek elleni Európa-bajnoki mérkőzésen dobott öt góljával megelőzte Farkas Ágnest az örökgóllövőlista élén.


Cristina Neagu megszerezte 206. Eb-gólját (Fotó: AFP)
Cristina Neagu megszerezte 206. Eb-gólját (Fotó: AFP)

 

A 2000-ben olimpiai ezüstérmes és Eb-győztes Farkas Ágnes 1994 és 2002 között négy tornán összesen 205-ször talált be az ellenfelek hálójába. A hatodik kontinenstornáján szereplő Cristina Neagunak a hétfő esti mérkőzés előtt csupán öt gól hiányzott a rekorddöntéshez, s a CSM Bucuresti kiválósága éppen ennyit szerzett a németek elleni 29–24-es diadal során.

„Természetesen büszke vagyok erre a rekordra, ám a mérkőzés közben egyáltalán nem gondoltam rá, csak a győzelem érdekelt – idézi az európai szövetség honlapja Neagut, a 2010-es Eb gólkirálynőjét. – A legfontosabb, hogy csapatként jó teljesítményt nyújtsunk, majd később álmodozunk az érmekről. Szeretnénk legyőzni Norvégiát az utolsó csoportmeccsen.”

Neagu 13 gólnál tart a mostani tornán, a rangsort honfitársa, Eliza Buceschi vezeti húsz találattal.

EHF EURO on Twitter

THAT'S IT! @CrisNeagu8 has scored EURO goals and becomes the highest scorer in the tournament's history. #GERROU #ehfeuro2018 #handballissime https://t.co/eym8tPdRAK



 

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik